Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePrivredaRegionHronika

VOZAČI, OPREZ! Mokri kolovozi, ponegde magla i poledica!

U Srbiji je jutros manji intezitet saobraćaja, a oni koji se spremaju za put, mogu očekivati mestimično kišu i mokre kolovoze, naročito na putevima u centralnoj i istočnoj Srbiji, saopštio je AMSS.

Nešto hladnije i niže temperature očekuju se u planinskim predelima, koje zbog vlažnih kolovza uslovljavaju pojavu poledice.
Pored reka i po kotlinama je sumaglica, a preko planinskih prevoja uglavnom magla, zbog čega je saobraćaj na prilazima Kopaoniku usporen, pa ukoliko naiđete na smanjenu vidljivost, koristite svetla za maglu, prilagodite brzinu i budite uvek na bezbednom odstojanju od vozila ispred vašeg.
Pojačan saobraćaj očekuje se u kasnijim popodnevnim i prvim večernjim satima, kada se na pojedinim putevima koji vode ka većim gradovima a zatim i na ulicama unutar većih gradova, mogu formirati kolone, zbog čega je potrebno više vremena za prolazak pojedinih deonica, što zahteva više strpljenja.
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno, nema dužih zadržavanja od 20 minuta.

izvor:informer.rs

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!