ВестиИнформацијеСпорт

Вртић из Малог Зворника победник Мале олимпијаде

[hr style=“double“]izvor:lajkovac.org.rs foto:lajkovac.org.rs[hr style=“double“]

Na drugoj Maloj olimpijadi, održanoj juče u Hali sportova u Lajkovcu, pobedila je Predškolska ustanova “Crvenkapa” Mali Zvornik, koja će biti domaćin sledeće godine, drugo mesto je zauzeo mionički “Neven”, a treće  “Naše dete” iz Šapca. Učestvovalo je deset predškolskih ustanova iz Valjeva, Lazarevca, Šapca, Malog Zvornika, Mionice, Koceljeve, Vladimiraca, Uba, Ljiga i Lajkovca. U svakoj ekipi je bilo po 20 učesnika a takmičili su se u igrama brzine i spretnosti, koje najviše liče na poligon prilagođen uzrastu i vrlo su zanimljive.
Predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković otvarajući manifestaciju izrazio je zadovoljstvo velikim brojem takmičara ali i mališana koji su sa tribina bodrili svoje drugare, nadajući se da će u narednom periodu biti više ovakvih manifestacija koje će mlade podsticati da se bave sportom. U ime organizatora učesnicima i publici obratila se Mila Mitrović, direktorka lajkovačke predškolske ustanove “Leptirić”:
-Olimpijada nije samo takmičarskog karaktera, prelazi te okvire, prilika je ovo da se predškolci upoznaju i druže, a da se malo kroz igre uporede sa drugima. Pre svega je Olimpijada prilika da mališani od najranijeg uzrasta prihvataju zdrave stilove života i da se bave sportom, što je najsigurniji način da se pravilno razvijaju i srećno odrastaju.
„Leptirić“ je bio domaćin kao šampion prošlogodišnje Male olimpijade održane u Mionici.

Uspon
Back to top button