Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Vučić i Mekalister o Kosovu, EU, reformama…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je, na sastanku sa delegacijom EP, na čelu sa Dejvidom Mekalisterom, da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu sproveli nijednu tačku Briselskog sporazuma.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, na sastanku sa delegacijom EP, na čelu sa Dejvidom Mekalisterom, da očekuje da međunarodna zajednica ne ćuti na činjenicu da Albanci nisu sproveli nijednu tačku Briselskog sporazuma i da su uveli anticivilizacijske takse na robu iz Srbije.

Vučić je ponovo istakao stav Srbije da će, tek kada to bude ispunjeno, biti stvoreni uslovi za nastavak dijaloga, saopštila je Pres služba predsednika Republike.

Sagovornici su se, u delu razgovora o problemu u dijalogu između Beograda i Prištine, saglasili da je neophodno ponovno uspostavljanje pozitivnog okruženja, kako bi bili stvoreni uslovi za nastavak dijaloga.

Predsednik Srbije je sa Mekalisterom, koji je predsedavajući Odbora za spoljne poslove i izvestilac EP za Srbiju, razgovarao o evropskom putu Srbije, reformskoj agendi i situaciji u regionu.

https://infosvetionik.rs/2019/02/27/vucic-i-mekalister-o-kosovu-eu-reformama/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!