Вести

Vučić: Još ubedljivija pobeda nego u prvom krugu

Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić večeras je izrazio zadovoljstvo velikim odzivom gradjana na ponovljenim predsedničkim izborima na tri biračka mesta u Trsteniku, Leskovcu i Novom Sadu i ukupno osvojenim procentom od 76,8 odsto glasova.

Vučić je na konferenciji za novinare u sedištu SNS rekao da je u prvom krugu predsedničkih izbora na ta tri biračka mesta na manjoj izlaznosti ukupno osvojio 41,2 odsto glasova.

Precizirao je da je na biračkom mestu u Trsteniku danas na izlaznosti od 54,5 odsto osvojio 89 odsto glasova, a da je u Novom Sadu od 21,46 odsto izašlih za njega glasalo 60 odsto birača.

Vučić je rekao i da je na biračkom mestu u Leskovcu danas izlaznost bila 92,44 i da je za njega glasalo 96 odsto gradjana.

Prema njegovim rečima, na svakom od ta tri biračka mesta osvojio je mnogo više glasova nego pre 15 dana, kada je za njega u Novom Sadu glasalo 30 odsto, u Trsteniku 65 odsto, a u Leskovcu 67 odsto birača.

Vučić je ocenio da je do veće izlaznosti i većeg broja glasova koje je osvojio dovela želja za stabilnom, normalnom i pristojnom Srbijom.

„Šta je to što je privuklo gradjane da izadju i glasaju, uglavnom sada za mene, a prošli put protiv mene: To je želja za stabilnom, normalnom i pristojnom Srbijom, želja da mu neko ne soli pamet u vezi s tim za koga je glasao“, rekao je Vučić.

[hr style=“double“]izvor:beta.rs foto:tanjug.rs[hr style=“double“]

Uspon
Back to top button