ВестиИнформације

Вучић на округлом столу светских лидера у Пекингу

[hr style=“double“]izvor:srbija.gov.rs foto:Nspm[hr style=“double“]
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na okruglom stolu svetskih lidera, koji se održava u okviru Foruma „Pojas i put za međunarodnu saradnju“, koji je počeo rano jutros u Pekingu.
Vučić će imati svoja izlaganja u sesijama okruglog stola koji se održava na jezeru Jenći.

U Međunarodnom konferencijskom centru na jezeru Jenći učestvuju šefovi država ili vlada 28 zemalja i šefovi tri međunarodne organizacije Ujedinjenih nacija (UN), Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svetske banke.

Pored domaćina predsednika Kine Si Đinpinga, koji je otvorio okrugli sto, prisutni su predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsednik Turske Redžep Taip Erdogan, predsednik Češke Miloš Zeman, premijer Mađarske Viktor Orban, premijer Grčke Aleksis Cipras i premijer Poljske Beata Šidlo.

Kineski predsednik dočekao je sve goste u centralnom holu Konferencijske dvorane pred velikim brojem novinara iz čitavog sveta.

Okrugli sto počeo je sesijom na temu „Politika sinergije za tešnje partnerstvo“, a premijer Srbije govoriće na temu ljudskih resursa i razmene, a takođe će se obratiti i na drugoj sesiji okruglog stola o mogućnostima zajedničke saradnje i razvoja.

Uspon
Back to top button