ВестиИнформацијеПолитика

Vučić: Povećaćemo značajnije plate i penzije

Činimo sve da mnogo više uvećamo plate i penzije nego što je to bilo ovog puta, najavio je premijer Aleksandar Vučić i podsetio da sledi isplata uvećanih plata u javnom sektoru za pet i šest odsto i penzija za 1,5 odsto, ali i primetio da se „to nekako zaboravilo“.

BEOGRAD – Činimo sve da mnogo više uvećamo plate i penzije nego što je to bilo ovog puta, najavio je premijer Aleksandar Vučić i podsetio da sledi isplata uvećanih plata u javnom sektoru za pet i šest odsto i penzija za 1,5 odsto, ali i primetio da se „to nekako zaboravilo“.

Vučić je to rekao na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, nakon što je primio porodicu pukovnika Zorana Stojiljkovića, kojem je zahvalio na predanom i odgovornom obavljanju dužnosti oficira Vojske Srbije…

Suficit vladinog budžeta 5,09 milijardi dinara

Vučić je rekao da je suficit vladinog budžeta za 2016. godinu 5,09 milijardi dinara, što je gotovo milijardu više nego što je prethodno bilo saopšteno.

On je novinarima na pres konferenciji u Vladi Srbije rekao da je prvih januarskih dana stiglo nešto više uplata, zbog čega je suficit vladinog budžeta 5,09, a ne 4,3 milijarde dinara…

Moramo sebe da menjamo, ako želimo da menjamo Srbiju

Vučić je poručio da građani moraju da menjaju svoj odnos i da, osim negativnog, vide i ono pozitivno što je urađeno, jer jedino menjajući sebe možemo da promenimo i zemlju.

Vučić je, na konferenciji za medije u Vladi Srbije, istakao da je u Srbiji inflacija veoma niska, da je u tom pogledu stabilnost naše zemlje veća nego u velikom delu zemalja zapadne Evrope, i ukazao na činjenicu da su brojni proizvodi pojeftinili u poslednjih godinu dana, poput kačkavalja, pasulja, kravljeg mleka, limuna…

Prvo da se dogovorimo šta želimo, pa da se obraćamo drugima

Vučić je izjavio da ne želi da daje procene daljih kretanja u regionu, ali da želi da posalje jasnu poruku, pre svega u Srbiji, da treba u svom dvorištu da se dogovorimo šta želimo, pa onda da se obraćamo drugima.

On je tako odgovorio na pitanje novinara kako vidi situaciju u regionu, posle zbivanja u Hrvatskoj, hapšenja Haradinaja i situacije oko Makedonije…

Čuvanje integriteta BiH jednako važno kao čuvanje RS

Srbija mora da čuva integritet Bosne i Hercegovine, jednako koliko voli i čuva integritet Republike Srpske, jer je očuvanje mira i stabilnost od ključnog značaja za nas i problemi nam nisu potrebni, poručio je Vučić.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u Vladi Srbije, rekao da neće prisustvovati obeležavanju Dana RS, 9. januara, jer boravi u zvaničnoj poseti Indiji, ali da je siguran da će u Banjaluku otputovati značajan broj srpskih ministara…

Vučić u januaru u Indiji, Davosu, Belorusiji…

Vučić je najavio da će tokom januara boraviti u višednevnoj poseti Indiji, a zatim učestvovati na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, gde bi trebalo da se sastane i sa kineskim predsednikom Si Đinpingom.

Vučić je na pres konferenciji u Vladi Srbije rekao da će tokom ovog meseca imati brojna putovanja, te da prvo ide u višednevnu posetu Indiji, gde će razgovarati sa premijerom Narendrom Modijem, a tokom te posete srešće se i sa potpredsednikom ruske vlade Dmitrijem Rogozinom..

izvor:tanjug.rs

Uspon
Back to top button