Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Vučić premijer, Jorgovanka predsednik, prenosi Alo

Srbija će krajem aprila pored nove Vlade birati i predsednika Republike! Kako „Alo!” ekskluzivno saznaje.Postoje velike šanse da zajedno s parlamentarnim izborima na proleće sledeće godine budu održani i predsednički izbori.

Prema rečima naših izvora, na taj način bi se ostvarila želja Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i lidera Srpske napredne stranke, da do 2025. završi političku karijeru.

– Izbori će najverovatnije biti održani 26. aprila sledeće godine, a Vučić ozbiljno razmišlja da se ovoga puta ne kandiduje za predsednika Srbije, već da Srpska napredna stranka isturi Jorgovanku Tabaković, aktuelnu guvernerku NBS-a, ili jakog nestranačkog kandidata – objašnjavaju sagovornici lista „Alo” i ističu da će Vučić u narednim danima doneti konačnu odluku.

– O izborima, i parlamentarnim i predsedničkim, kao i o potencijalnim koalicijama SNS će raspravljati na Glavnom odboru stranke. A ta sednica posle koje se očekuje da Vučić preseče i donese konačnu odluku biće održana 29. decembra – ističe izvor.

O sednici Glavnog odbora SNS-a Vučić je govorio i pre neki dan. Tada je kazao da će tek posle Glavnog odbora SNS-a moći da odgovori na to sa kime će ta stranka ići na redovne izbore na proleće, odnosno na pitanje moguće koalicije.

– Mislim i dalje isto: svi drugi da sutra imaju poslanika više, za 15 minuta bi se dogovorili da nas smene. I to sam govorio i pre dve, i četiri, i šest godina – istakao je Vučić i dodao da je na Predsedništvu stranke zamolio ljude u SNS-u da se uzdrže od kritika koalicionih partnera,. Od njih, iskreno, nije ni očekivao da štite niti i da brane pozicije SNS-a.

– Ako nismo dovoljno sposobni da se odbranimo od onih najgorih u našoj zemlji, onda ne treba ni da postojimo – naglasio je Vučić.

Alo

https://infosvetionik.rs/%d0%b2%d1%83%d1%87%d0%b8%d1%9b-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%bc%d0%b8%d1%98%d0%b5%d1%80-%d1%98%d0%be%d1%80%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8/

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!