Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Budžet Čačka 4,7 milijardi

Čačak – Danas pred odbornicima na skupštinskom zasedanju čačanskog parlamenta najvažnija odluka, usvajanje budžeta za narednu godinu.

Predsednik skupštine Igor Trifunović kaže da budžet nikada nije bio veći 4,762 milijarde i nikada sveobuhvatniji, socijalno odgovoran a ujedno i investicioni.

„Planiran je nastavak projekata koji su započeti u 2019. a tiču se izgradnje dve fiskulturne sale i to u Donjoj Trepči i Trbušanima, nastavku izgradnje atletske staze odnosno stadiona, rekonstrukcije škole `Ratko Mitrović` kao i novi projekti i nova plansta dokumentacija. Tokom ove godine usvojili smo devet urbanističkih planova što je odličan temelj i uslov za nastavak. Ono što nas očekuje u 2020. a planirano je budžetom , a po anketi koju smo sproveli, naši građani su najviše glasova dali za izradu zatvorenog bazena. Planski akti su usvojeni kroz usvajanje plana centra i ulazimo u realizaciju kroz eksproprijaciju zemljišta i preparcelaciju i idejni i glavni projekat koji nas očekuje sledeće godine”, kazao je Trifunović.

Prema njegovim rečima neće se zaobići ni zdravstvo, jer će se projekat rekonstrukcije bolnice sigurno započeti tokom naredne godine.

„Projekta za zdravstvenu stanicu na Ljubić keju vredan 8 miliona, otkupljeno zemljište proglašeno je javnim interesom i ulazi se u realizaciju i ovog projekta. Planirali smo i projektovanje Doma za stare i projektovanje rekonstrukcije škole `Dragiša Mišović`, a u pripremi je i dokumentacija za legalizaciju škole `Milica Pavlović` sa kojim će se do kraja naredne godine ući u projektovanje i konkurisati kod Kancelarije za javna ulaganja”, rekao je Trifunović dodajući da će danas pored budžeta biti reč o razmatranju i programa javnih preduzeća.

„Podjednako je važna i tačka plana detaljne regulacije za industrijsku zonu Konjevići, gde ćemo proširenjem od 110 hektara omogućiti našim privrednicima kvalitetan prostor za svoje poslovanje. U centralnoj zoni predviđen je veliki plato koji će biti servisni plato za sve privrednike koji se nalaze na toj teritorji. Planirana su sredstva budžetom i za infrastrukturu.

Predstavnici Udruženja poplavljenih obratili su se Skupštini grada Čačka, i ispunivši sve pravne i tehničke uslove danas će prisustvovati zasedanju.

„Imali su zahtev da se njihov predstavnik obrati po tački usvajanja budžeta za 2020. Izveštajem ćemo videti da li je planirana izgradnja trpne stanice sa kojom bi se rešio decenijski problem koji imaju naši sugrađani”, navodi predsednik skupštine.
a nadam se da će i opozicioni odbornici prisustvovati sednici.

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Maksimović

Šef odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandar Maksimović smatra da je budžet kreiran prema realnim mogućnostima i planovima.
„I za prošli budžet su govorili da je malo predimenzioniran ali smo uspeli da ga realizujemo. Svi ste svedoci šta je sve urađeno, a i sledeće godine će se raditi i graditi. Možda su neke svari i uskraćene ali je moralo da se vodi računa o prihodnoj i troškovnoj strani. Mislim da će se budžet realizovati, a ako bude potrebe u toku godine radi će se i rebalans. Građani treba da budu zadovonjni i ponosni, a mi na sve ono što smo već uradili. Siguran sam da će vladajuća garnitura koja će sprovoditi ovaj budžet biti koncipirana kao i ova do sada i očekujem da će koalicija okupljena oko SNS-a imati još više odbornika u klupama tako da nećemo imati problema da sve ostvarimo. Takođe, očekujemo i značajnu podršku Republike Srbije i u 2020. za brojne projekte i znam da neće izostati”, istakao je Maksimović.

Izvor: GZS

https://infosvetionik.rs/%d0%b1%d1%83%d1%9f%d0%b5%d1%82-%d1%87%d0%b0%d1%87%d0%ba%d0%b0-47-%d0%bc%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%98%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b8/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!