Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vučić sa Sijartom: Odnosi Srbije i Mađarske na najvišem istorijskom nivou

Odnosi Srbije i Mađarske su na najvišem istorijskom nivou, zahvaljujući, pre svega, međusobnom razumevanju i poverenju predsednika Vučića i premijera Orbana i njihovoj posvećenosti bilateralnoj saradnji, kao i otvorenosti za saradnju u pitanjima
od važnosti za ceo region, ocenjeno na sastanku predsednika Srbije Aleksandra Vučića i ministra spoljnih poslova Mađarske Petera Sijarta.

Sijarto je Vučiću preneo pozdrave i poruke premijera Viktora Orbana.

Razmatrajući regionalnu situaciju, predsednik Vučić je ministra Sijarta upoznao sa stanjem dijaloga Beograda i Prištine, istakavši potrebu postizanja istinskog kompromisa, koji bi garantovao trajnu stabilnost i ekonomski napredak, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Vučić i ministar Sijarto su razgovarali i o daljim mađarskim investicijama u Srbiji, kao i o konkretnim merama za realizaciju zajedničkih infrastrukturnih i drugih projekata, koji bi doprineli boljem povezivanju ljudi, protoku robe i kvalitetnijoj ekonomskoj saradnji.

Predsednik Vučić je zahvalio i za otvorenu i snažnu podršku Mađarske evrointegracijama Srbije, navedeno je u saopštenju.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/27/vucic-sa-sijartom-odnosi-srbije-i-madarske-na-najvisem-istorijskom-nivou/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!