Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vučić: Srbija ne može da da više od onoga što su njeni interesi

Srbija treba da stremi ka boljim odnosima sa SAD, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na otvaranju izložbe „Kraljevina Srbija i Sjedinjene Američke Države“ u Arhivu Srbije. On je ukazao da Amerika treba da razume da Srbija ne može da pruži više od onoga što su njeni interesi.

„Nadam se i verujem da će Amerika poštovati, respektovati suverenitet, nezavisnost i slobodu srpskog naroda i srpske države, baš onako kako mi cenimo slobodu, snagu i nezavisnost SAD“, rekao je predsednik Vučić na otvaranju izložbe „Kraljevina Srbija i Sjedinjene Američke Države“ u Arhivu Srbije.

Izrazio je i nadu da ćemo jedni druge jednako da poštujemo i da Amerika poštuje Srbiju baš onako kako Srbija poštuje Ameriku.

Srbija, kaže, želi prijateljstva i partnerstva u miru, i da zajedno sa SAD stvaramo nove Tesle i Pupine.

Vučić je, primetivši da je danas važan dan u istoriji Srbije, ocenio da su naši odnosi sa SAD višeslojni i višeznačni, a da mi kao mali narod treba da težimo što boljim odnosima sa ovom najvećom silom. „Treba da pokušamo da dobijemo najviše što možemo za zemlju i narod, a trudimo se da izgubimo najmanje što mora u tim odnosima“, istakao je predsednik Srbije.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/27/vucic-srbija-ne-moze-da-da-vise-od-onoga-sto-su-njeni-interesi/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!