Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vučić: Snaga Nemačke – snaga Evropske unije

Ponosan sam što Srbija i Nemačka sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i da su oni u znaku velikog međusobnog poverenja, navodi se u čestitiki predsednika Vučića predsedniku i kancelarki Nemačke povodom Dana nemačkog ujedinjenja.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku predsedniku Savezne Republike Nemačke Frank-Valteru Štajnmajeru i kancelarki Angeli Merkel povodom Dana nemačkog ujedinjenja i poručio da put uspeha Nemačke počiva na jednakosti, pravdi i slobodi, kao i da je snaga Nemačke i snaga Evropske unije.

U čestitki se kaže:

„Primite moje iskrene čestitke povodom Dana nemačkog ujedinjenja, uz najbolje želje za dalji napredak Vaše zemlje i blagostanje svih njenih građana. Ovaj dan još jednom podseća na to da put uspeha Nemačke čvrsto počiva na jednakosti, pravdi i slobodi.

Snaga Nemačke je i snaga Evropske unije. Uveren sam zato da će Nemačka, uz jasnu viziju i mudre odluke, pomoći da se Evropska unija beskompromisno suoči sa postojećim izazovima i uspešno ih prevaziđe. To je od najvećeg interesa za evropsku budućnost Srbije.

Uz zahvalnost za svu podršku Nemačke našem evropskom putu, želim da potvrdim da će Srbija, kao pouzdan partner, biti snažan oslonac u održavanju mira i jačanju demokratije na Zapadnom Balkanu, koji je, zahvaljujući Berlinskom procesu, krenuo putem stabilnosti i saradnje.

Ponosan sam što Srbija i Nemačka sada imaju najbolje odnose u svojoj istoriji i da su oni u znaku velikog međusobnog poverenja. I naša ekonomska saradnja je u snažnom zamahu i verujem da je povećanje broja nemačkih investicija odraz promenjene slike o Srbiji i njenog većeg ugleda u Nemačkoj. Zahvalan sam nemačkim kompanijama što u Srbiji obezbeđuju radna mesta za bezmalo 50.000 radnika, ali i daju primer kako se posvećenim radom i marljivošću stiže do uspeha i boljeg standarda“, navodi se u čestitki predsednika Vučića i izražava nada da će i u narednim godinama srpsko-nemački odnosi napredovati na obostranu dobrobit i u duhu evropskih vrednosti, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika.

https://info24.rs/2018/10/03/vucic-snaga-nemacke-snaga-evropske-unije/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!