ВестиПолитикаРегион

VUČIĆ: Uprkos pretnjama, treba nastaviti sa dijalogom Beograd-Priština!

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je kosovske Albance da nastave dijalog su Briselu. Posle prijema dece iz Kosovskog Primorja, osvrnuo na pretnje od srtane kosovskih Albanaca i rekao da bi i zbog toga predložio albanskoj strani da se što pre nastavi dijalog u Briselu.

– Svakodnevno imamo pretnje sa Kosova i Metohije. Ja njima poručujem da ne treba da se plašite nekoga, i da ga proterujete sa ognjišta. Danas bi mi bilo lakše da uvredama odgovoram uvredama, pretnjama na njihove pretnje, ali čuvanje mira mi je prirotet. Ne može jedna poternica i jedna istraga da bude dovoljan razlog da se preti celom narodu i da se zastrašuju – poručio je on.

Vučić primio decu sa Kosova

Premijer Aleksandar Vučić primio je u Vladi Srbije decu s Kosova i Metohije, iz Kosovskog Pomoravlja sa kojima je proveo vreme u razgovoru i uručio im prigodne poklone.

Vučić je učenike osnovnih šskola, dočekao u sali gde se održavaju sednice Vlade Srbije. Premijer je mališanima sa Kosova i Metohije pokazao zgradu Vlade, gde se održavaju sednice, gde koji ministar sedi…i razgovarao sa njima školi, o tome da budu dobri đaci, marljivi…

U Beogradu boravi više od 40 mališana iz Kosovoskog Pomoravlja, koja pohađaju osnovne škole u opštini Kosovska Kamenica. Deci je poklonio paketiće u kojima se nalaze lopte, majice

On je istakao da ne može jedna poternica, jedna istraga, jedna optužnica za najteža krivična dela da bude dovoljan razlog nekome da preti opstanku celom narodu.

– To je neodopustivo. Ne može to da razume ni država Srbija, ni jedna druga zemlja na svetu i te pretnje zaslužuju najveću i najoštriju osudu – kazao je Vučić.

Vučić pozvao RIK da otvori džakove i prebroji glasove pred novinarima

On je danas pozvao RIK da javno otvori džakove sa izbornih mesta, za koje je Saša Janković osporio broj prebrojanih glasova.

Vučić je rekao da neki političari znaju da su sami lopovi, pa misle da i drugi kradu kao oni.

– To je notorna glupost – rekao je na pitanje novinara kako komentariše optužbe Jankovića da je „pokradeno 319.000 glasova“, i podsetio da je unapred upozoravao šta će da se desi.

[hr style=“single“]Izvor: Pink.rs Foto: Printscreen [hr style=“single“]

Uspon
Back to top button