ВестиИнформацијеПолитикаРегионХроника

Vučić uputio saučešće ruskom narodu i zvaničnicima

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je dans ruskog amabasadora Aleksandra Čepurina kako bi lično izrazio saučešće porodicama žrtava stradalih u padu vojnog aviona, ruskom narodu i zvaničnicma.

BEOGRAD – Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas ruskog amabasadora Aleksandra Čepurina kako bi lično izrazio saučešće porodicama žrtava stradalih u padu vojnog aviona, ruskom narodu i zvaničnicma.

Premijer je povodom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane u Crno More uputio telegrame saučešća predsedniku i premijeru Rusije, Vladimiru Putinu i Dmitriju Medvedevu kao i ministru odbrane Sergeju Šojguu.

Sa premijerom su u ruskoj ambasadi bili ministri unutrašnjih i vojnih poslova Nebojša Stefanović i Zoran Đorđević.

„Veoma nas je potresla vest o tragediji nad Crnim morem u kojoj su, u samo jednom trenutku, izgubljeni životi uglednih umetnika iz ansambla „Aleksandrov“, kao i drugih putnika u avionu ruskog Ministarstva odbrane,“ navodi se u Vučićevom telegramu saučešća ruskom predsedniku Putinu i premijeru Medvedevu.

Premijer Srbije je ukazao da je teško naći reči utehe za veliki gubitak kakav je danas doživela ruska umetnost, ali ostaće sećanje na njihovu plemenitu želju da muzikom donesu radost vojnicima koji novogodišnje praznike provode daleko od porodica.

Beograd i Srbija su nekoliko puta imali priliku da uživaju u njihovim glasovima i muzičkoj virtuoznosti i zato je naša tuga još veća, istakao je on.

„U ime Vlade Republike Srbije i svoje ime porodicama i prijateljima poginulih, državnom i vojnom rukovodstvu Ruske Federacije upućujem izraze najiskrenijeg saučešća. Ako Srbija, kao mala zemlja, može na bilo koji način da pomogne u ovim teškim trenucima, spremni smo da tu pomoć pružimo“, navodi se u telegramu.

Izražavajući saučešće ruskom ministru odbrane Sergeju Šojguu, Vučić je u telegramu naveo da je celu Srbiju užasnula vest o velikoj tragediji koja je zadesila nase ruske prijatelje.

“ U ovom teškom danu prepunom bola za celokupan ruski narod, želim da kažem da građani Srbije saosećaju sa vama, te da ćemo uvek pamtiti veličanstvene koncerte umetnika iz ansambla „Aleksandrov“, kao i sve druge naše prijatelje, postradale u ovoj teškoj nesreći, naveo je Vučić.

On je izrazio i duboko lično saosećanje sa ministrom odbrane Šojguom.

„Dragi Sergej, primite i izraze ličnog saučešća, jer ne mogu ni da zamislim koliko se Vi teško osećate, ali želim da znate da tu, takvu i toliku bol delim sa Vama“, navodi se u telegramu saučešća premijera.

Uspon
Back to top button