Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Vučić: Ustala je pristojna Srbija da sačuva svoju zemlju

Pristojna Srbija je ustala da sačuva svoju zemlju, i od onih iznutra, i od onih spolja, koji bi da je sruše, poručio je predsednik Vučić u Leskovcu.

„Zaprepastio sam se kada sam, u jednom danu, shvatio sam da sam ja za sve kriv. I kada čitam novine iz Zagreba, Prištine, Skoplja, vidim da sam ja kriv. Zašto sam kriv? Zato što Srbija nije više na na kolenima, ne ide samo da se izvinjava svima u regionu, već drži do sebe, do poštovanja svog naroda i zemlje“, rekao je Vučić na skupu kojom je večeras završio posetu Jablaničkom okrugu.

Utisak je da je sav Leskovac izašao da ga čuje, a, sudeći po broju ljudi, i građani iz okolnih mesta, a Vučić im je rekao da više niko ne može na međunarodnim forumima da gazi Srbiju, jer Srbija napreduje brže.On je zahvalio što su u tolikom broju došli na skup.“U Kruševcu pre neki dan, uspeo sam da vidim ljude do poslednje linije, sada je ne vidim i hvala vam na tome“, poručio je predsednik.

Zahvalio je građanima ne samo u Leskovcu, već u celoj Srbiji na podršci, jer, kako kaže, iako žive i dalje teško, vide da je nešto bolje i da ide na bolje.“Čini mi se da je potpuno jasno i kada pogledate i večeras Leskovac, danas i Bojnik, Lebane, Medveđu, Vlasotince, svaki drugi dan, da je ustala Srbija, pristojan Srbija, da sačuva takvu Srbiju i od onih spolja i od onih unutra koji bi da je sruše“, rekao je on.Istakao je da mnogi spolja ne žele uspešnu Srbiju, te da nikada nije ni bilo takve iluzije – da bi drugi želeli da Srbija bude moderna i uspešnija nego što je bila.

Ali, kaže, jeste, i moderna i uspešnija, i kada su to videli, da je Srbija od zemlje koja je imala najnižu stopu rasta, postala u ekonomskom smislu sve uspešnija zemlja, da nema deficit već suficit u trgovini sa Hrvatskom i ostalim balkanskim zemljama, da se diže.., odjednom su krenuli napadi sa svih strana.

Podsetio je da Srbija snaži i policiju i vojsku, zahvaljujući ekonomskim uspesima, otvara nacionalne institucije, od Narodnog muzeja, Muzeja savremene umetnosti, do pozorišta Bora Stanković u Vranju…“Tada su krenuli, svi zajedno, u neku vrstu koordinisanog napada na našu zemlju“, rekao je Vučić.“Stranci mi, u razgovorima, kažu i kako im dolaze moji protivnici i govore im da sam ja kriv za stanje u regionu“, istakao je Vučić.

Zapitao je da li je on kriv što je štitio srpski narod na KiM i srpski istoriju i srpsku nejač pobijenu u Jasenovcu i što to obeležavamo, kao i Oluju.“Privhatam tu krivicu, sram vas bilo što to govorite strancima umesto da branite svoju zemlju. Štitiću svoj narod i neću protiv drugih naroda da govorim. Želimo da gradimo mir, ali ne tako što ćemo da gazimo po krvi i kostima sopstvenog naroda“, poručio je predsednik Srbije.

Kaže da će uvek poštovati tuđe žrtve, ali da ne možemo da zaboravimo istoriju i šta je bilo od 1941. do 1945. godine, ali i srpske žrtve u Prvom svetskom ratu i šta je bilo devedesetih godina dvadesetog veka.“Nije Srbija šaka zobi koju ćete da pozobate i da gazite kako hoćete. Srbija je zemlja ponosnog i dostojanstvenog naroda“, naglasio je Vučić.

Pitao je građane da li mogu da zamisle da imaju predsednika svoje zemlje koji će da govori protiv svoje zemelje.“Ja kažem “potrebni su nam investitori, nisu nam potrebne vaše pare pošto možemo sami da ih zaradimo, samo nemojte zato da misilite da možete da unizite našu zmelju i da postoji pritisak koji ne možemo da izdržimo“, poručio je Vučić.

On je podsetio da su 2013. vršeni pritisci da prihvatimo Kosovo u UN.“Teški pritisci su bili, možda jednom i knjigu napišem, ali nisam to prihvatio, iako su mi pretili krajem političke karijere. Bio sam jedini, ili jedan od dvoje, troje u vladi, koji je bio protiv tih tačaka takvog sporazuma. Govorili su – kraj je s tobom, kraj je i sa Srbijom“, rekao je Vučić.To što je sa mnom kraj, to je u redu, dodao je on, ali vi niste vlasni, niti bilo ko drugi, da donosite odluku o kraju Srbije.

Srbija ima dobru budućnost, znala je kako da se štiti i čuva u prošlosti i još bolje će znati kako da čuva svoje interese u budućnosti, rekao je Vučić. „Ti koji su nas tada kritikovali, za njihovo vreme 85 zemalja je priznalo KiM, a otkad sam postao premijer i sad kad sam predsednik nezavisnost Kosova je priznalo devet zemlaja, ali je 14 povuklo priznanje, pa vi vidite kakvi su rezultati“, poručuje Vučić.

Pri tome, dodao je, ne pretimo Prištini, niti se junačimo, kao što oni nama prete.“Mi želimo mir, stabilnost, kompiomis…a oni svaki dan govore da će i delovi Jablaničkog okruga da pripadnu KiM. Ako Medveđa ne bude deo KiM, podneću ostavku…. Medveđa je bila deo Jablaničkog okruga, bila je i biće deo Srbije“, poručuje Vučić.

Ne mora, kaže, i ne želi to svaki dan da govori, jer tako ulazimo u igre Prištine.“Oni svaki dan govore – blizu smo sporazuma – a ja se pitam s kim razgovaraju, jer znam koliko smo daleko od sporazuma, stotinama milja. Svaki dan to ponavljaju. Zašto? Da bi jednog dana, ukoliko ne dođe do sporazuma, rekli – pa mi smo govorili da je sporazum na dohvat ruke, pa Srbi su krivi što nema sporazuma. Da bi ceo svet okrenuli protiv nas, da smo mi bili prtiv toga“, upozorava Vučić.

Srbija, kako kaže, hoće razgovore, ispunila je sve obaveze, ali ne možemo da dopustimo da nam otmu sve, oduzmu sve i da kažemo da nam je to mnogo lepo.“To od Srbije i njenog rukovodstva nećete dočekati“, poručio je on.

Srbija, za razliku od njih koji paradiraju sa svojom tzv. vojskom i policijom, to ne radi.“Ali, da znate, nemojte da brinete, naša vojska i policija dovoljno su snažni, ubedljivo i uverljivo snažniji od bilo koga ko bi pokušao da ugrozi slobodu Srbije, ebzbednost i i sigurnost građana. Govorim to sa ozbiljnošću i odgovornošću, ne preteći nikome, ne želeći tuđe, već samo da sačuvamno svoje“, istakao je on.

Vučić je podsetio da je, kada je postao ministar odbrane i potpredsednik Vlade Srbija imala samo jedan Mig 29, koji uzgred i nije mogao da poleti, a pre kraja ove godine, kako najavljuje, imaćemo 14 Mig 29 potpuno naoružanih i opremljenih, a dobićemo i novih 19 helikoptera

Govoreći o ekonomiji, podsetio je na propale fabrike u tom kraju, ali i na nove koje je doveo: „Pre nekoliko meseci otvorili smo fabriku Delfaj. Kada sam govorio o industrijskoj zoni u Leskovcu neki su tvrdili da lažem. Eto, taj Vučić nije zatvorio nijednu fabriku, a barem je jednu otvorio, da ne pričam o svim onim koje sam sve otvorio“, rekao je on.U planu su i nove investicije u tom kraju, razgovara i sa Ziđinom, koji je uzeo RTB Bor, da uzmu i rudnik Lece, kako bi čitav kraj Gornje Jablanice podigli.

Najavio je gradnju najmodernijeg fudbalskog stadiona u Leskovcu.“Hoću samo da znate da ćemo u Leskovcu, kao i u Vranju, Kraljevu, Loznici, Zaječaru, Subotici, Novo Sadu, Kragujevcu, da izgradimo jedan od najmoderniih pokrivenih fudbalskih gradskih stadiona sa reflektorima“, rekao je Vučić.

Najavio je i gasifikaciju juga Srbije. Kako kaže, dovođenje gasa do Lebana i Bojnika će koštati 7,2 milina evra i 7,4 miliona evra i to će dovesti nove investitore u te opštine.

Vučić navodi da država ulaže 300 milona evra u izgaradnju mnogih javnih objekata širom Srbije i da će biti obnovljene sve škole, vrtiće, domove zdravlja, bolnice…Danas se, kaže, vidi da Srbija ekonomski raste i napreduje i zato su se „neki lopovi ujedinili“.“Kažu – što smo lopovi, pa nismo u zatvori. Pa, zato što ste postavili sve u pravosudnom sistemu. Ali, polako, pa ćemo da vidimo, svaki lopovluk na kraju bude kažnjen“, rekao je Vučić.

Kako je rekao, ujedinili su se, jer vide da je neko napravio da ponovo ima novca u državnoj kasi, da ima za penzije, da se PIO fond danas popunjava iz doprinosa zaposlenih, a ne kao u njihovo vreme iz zaduživanja.“To nismo mogli bez vas, vaše energije i podrške, jer ste verovali u odgovorne mere, a niste bili lakoverni i glasali za laka rešenja, koja su drugi nudili“, primetio je predsednik.

Oni koji, kada im se ne sviđaju novinarska pitanja, neće na njih da odgovore, rekao je Vučić i dodao da on uvek odgovara svima, jer ima odgovore na sva pitanja.“Trudili su se mesecima, godinama, da kažu da smo nešto negde uzeli. Neki jesu, oni će i da odgovaraju, ako već nisu. Trudili su se da kažu – ima nešto za Vučića… Nema šta nisu tražili, kod oca i majke, dede i babe, kod mog brata… Ništa nisu našli nigde, jer ja nisam lopov. Ja živim za Srbiju, da uradim nešto za narod i zemlju. Za razliku od njih, mi nemamo po 500 miliona evra kao što imaju oni“, rekao je Vučić.“Zato je sada Srbija ustala, neće najgore na vlasti, već želi da se normalno razvija, da bude uvažena u svetu“, kaže on.

Srbija je, ističe, spremna da gleda u budućnosti da sarađuje sa svima kako više nikad njeni vitalni interesi ne bi bili ugroženi.

„Ponosan sam što je Srbija nezavisna, slobodna i slobodarska, što niko ne može da kaže da nije tako, što binemo o RS, čuvamo dobre odnose sa svima, Makedonijom, Crnom Gorom…Ne moramo u svemu da slažemo i nikad i nismo, ali nikad nećemo njih da ugrožavamo ali nećemo dozvoliti ni da neko ugrozi Srbiju“, zaključio je Vučić.

Izvor: Info24

https://infosvetionik.rs/2019/03/01/vucic-ustala-je-pristojna-srbija-da-sacuva-svoju-zemlju/

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!