Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vučić za RTS: “Beograd na vodi” novi dragulj Srbije

Aleksandar Vučić je govoreći u Dnevniku RTS-a povodom otvaranja stambene zgrade u “Beogradu na vodi” rekao da je ponosan i srećan što su naporan i težak rad, i vera u sebe, pobedili nerad i sve one koji su, kako kaže, govorili samo loše želeći da se Srbiji ne dogodi nešto dobro.

“Ne znam što su svi ovoliko škrti kad treba da kažu da je ovo lepo. Neka narod dođe da vidi kako ovo izgleda. Video sam malo ovakvih mesta u svetu. Neka vide kako su uređeni putevi, ulice”, istakao je Vučić.

Predsednik ističe da je “Beograd na vodi” novi dragulj Srbije, ali napominje da takvih projekata ne sme da bude samo u Beogradu, već i u Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Kruševcu.

“Ovo je jedna od mnogih stvari koje smo rekli da ćemo da uradimo”, dodaje Vučić ukazujući da je urađeno “sve ono što neko 10-15 godina nije radio”.

“Hvala prijateljima iz Emirata, hvala (Muhamedu) Alabaru, Vladi Srbije, posebno Siniši Malom koji je mnogo toga podneo i izdržao da bismo imali sve ove stvari. Ljudima u Srbiji kažem da se dobre stvari dešavaju i biće ih sve više”, poručio je predsednik.

Dodao je da će plate i penzije biti značajno veće već za tri-četiri meseca.

“Važno je da verujemo u sebe, rešavamo najteže političke probleme. Uvek sam govorio samo jednu stvar koji ju je govorio i Lav Tolstoj a to je da nerad i neradnici imaju mnogo pomoćnika ali uvek oni koji rade pobeđuju. Siguran sam da ćemo velikim radom doneti veliki rezultat za našu zemlju”, istakao je predsednik.

Prema njegovim rečima, Miloš Veliki nije uspeo da spusti zanatlije na reku “ali mi smo uspeli”.

beogradnavodi2

“Možete se osećati ponosno što ste Srbin”

Građani Srbije će, kako kaže, videti da njihova zemlja može više da ponudi.

“Važno je da budemo jedinstveni, da imamo rast oko četiri odsto, da teramo i da naredne godine bude i više. Ako nismo šampioni u fudbalu, polako u regionu u nekim stvarima izbijamo na prvo mesto”, navodi predsednik.

Podseća da je u jednom trenutku na gradilištu “Beograda na vodi” bilo 1.600 zaposlenih i dodaje da je to najveći građevinski projekat u ovom delu Evrope.

“Privatnici moraju da naprave kompanije da mogu da se utrkuju sa najboljima u Evropi. Ovo stvarno deluje čudesno i možete da se osećate ponosno što ste Srbin. Mnogo je ljudi radilo i mnogo će da radi”, ističe predsednik.

Kako kaže, bulevar u “Beogradu na vodi” biće najveći i najlepši, sa drvećem između i sa strane “kao Šanzelize”.

beogradnavodi3

“Kada smo krenuli u mere fiskalne konsolidacije, govorili su da sam ludak, sad mogu samo sebi da se podsmehnu, uspećemo sve ono što smo naumili”, podvlači Vučić.

Kada radite vredno i odgovorno, možete i da padnete ali ćete da ustanete i da prestignete one koji lenčare na stazi, kaže predsednik.

“Hoćemo da privučemo ceo svet i region ovde”, zaključio je predsednik.

Ostale vesti možete pročitati ovde

https://info24.rs/2018/07/14/vucic-za-rts-beograd-na-vodi-novi-dragulj-srbije/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!