Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

VUČIĆ: ZAPADNI PARTNERI DA ODLUČE KOJA ĆE DOKUMENTA POŠTOVATI

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je da za zapadne partnere ima jednostavno pitanje, a to je koje od pet važnih dokumenata koje su sami donosili žele da poštuju po pitanju Kosova i Metohije, kao i da li će poštovati i šesti Solunski dokument o proširenju EU na Zapadni Balkan koji u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije Saveta bezbednosti UN.

“Jednostavno pitanje za naše zapadne partnere…”, naveo je predsednik Vučić.

“Poštovani građani Srbije, već znate da sam zamolio naše zapadne partnere da mi kažu koji od pet važnih dokumenata žele da poštuju: Kumanovski sporazum, Povelju UN, Rezoluciju 1244 , Briselski sporazum ili Vašingtonski sporazum. Došli smo do šestog veoma značajnog dokumenta EU iz 2003. godine, čuvenog Solunskog dokumenta o proširenju EU na ZB.

I upravo u svetlu podnošenja  aplikacije za članstvo u EU tzv. Kosova, moje pitanje je hoće li poštovati dokumenta koja su sami donosili, čak i istorijska iz Soluna. Jer, u tački 5 Solunskog dokumenta se kaže da u potpunosti podržava implementaciju Rezolucije 1244”, naveo je predsednik Vučić.

“Tako da je moje pitanje danas – koji od ovih šest dokumenta želite da poštujete i mi ćemo biti apsolutno saglasni”, poručio je predsednik Vučić.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!