Вести

ВУЧИЋ: ЗАПАДНИ ПАРТНЕРИ ДА ОДЛУЧЕ КОЈА ЋЕ ДОКУМЕНТА ПОШТОВАТИ

Председник Републике Србије Александар Вучић рекао је да за западне партнере има једноставно питање, а то је које од пет важних докумената које су сами доносили желе да поштују по питању Косова и Метохије, као и да ли ће поштовати и шести Солунски документ о проширењу ЕУ на Западни Балкан који у потпуности подржава имплементацију Резолуције Савета безбедности УН.

„Једноставно питање за наше западне партнере…“, навео је председник Вучић.

„Поштовани грађани Србије, већ знате да сам замолио наше западне партнере да ми кажу који од пет важних докумената желе да поштују: Кумановски споразум, Повељу УН, Резолуцију 1244 , Бриселски споразум или Вашингтонски споразум. Дошли смо до шестог веома значајног документа ЕУ из 2003. године, чувеног Солунског документа о проширењу ЕУ на ЗБ.

И управо у светлу подношења  апликације за чланство у ЕУ тзв. Косова, моје питање је хоће ли поштовати документа која су сами доносили, чак и историјска из Солуна. Јер, у тачки 5 Солунског документа се каже да у потпуности подржава имплементацију Резолуције 1244“, навео је председник Вучић.

„Тако да је моје питање данас – који од ових шест документа желите да поштујете и ми ћемо бити апсолутно сагласни“, поручио је председник Вучић.

Uspon
Back to top button