Информације

Novinar Va1 na razgovoru kod direktora Vidraka Ksenije Bajden

Primetili smo dosta promena u izgledu grada i da vam kazem da mi  se dopadaju i lako se na njih naviknemo, dok neke druge teže prihvatamo.

Prethodnih dana pažnju prolaznika privukli su radovi na uređenju žardinjera od Desankinog trga do Trga Živojina Mišića i ispred Centra za kulturu.

Vredni “vidrakovci” pobrinuli su se da  osveže i ulepšaju centar grada, koji je uvek na oku žitelja i turista.

Za nov izgled zaslužna je direktorka “Vidraka” Ksenija Badem, koja je po struci pejzažni arhitekta.

Pitali smo direktorku šta je navelo da  uradi ovu  promenu da se grad ulepsa?

“Moja zamisao bila je da, posle duže od tri decenije, promenim dizajn ovih zelenih povšina, dodajući nešto novo i drugačije. Opredelila sam se za geometrijske šare u vidu isprepletanih stazica, između kojih je posađeno cveće. Posađene su biljke sa listom i cvetom, koje dobro podnose ovdašnju klimu.

Važno je da biljke imaju svoju dekorativnu ulogu tokom cele godine.

Služba zelenila je sve zamišljeno sprovela u delo.

Bilo bi lepo da se sadašnji izgled zelenila na centralnim trgovima zadrži i ubuduće, bar koliko i nekadašnje uređenje.”- kaže direktorka.

Ksenija Badem ističe i odličnu saradnju sa Gradskom upravom, kako na ovom projektu, tako i u drugim oblastima rada “Vidraka”.

Napominje da su budžetom Grada predviđena značajna sredstva za ovo preduzeće koje se, uprkos svim teškoćama, trudi da uvek budu na usluzi građanima.

A jedna od tih usluga je i da bude više zelenila i parkova prijatnih oku.

Uz kafu smo pričali o još projekata koje nas čekaju da budu uradjeno sa pocetkom proleca gde će gradjani lepo iznenaditi.

 

Uspon
Back to top button