Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Vulin: Dok je Vučić predsednik, Srbija neće u NATO

Srbija neće postati član NATO saveza dok je Aleksandar Vučić predsednik države i vrhovni komandant vojske, izjavio ministar odbrane Aleksandar Vulin.

Vulin je za Pink rekao da je jučerašnji govor predsednika Vučića na obeležavanju 20 godina od NATO agresije bi ogovor hrabrog i dostojanstvenog državnika.

„On nije hrabar zato što su ga ponele emocije. On je takav i to govori svuda u svetu. To govori u lice NATO paktu, u sedištu NATO pakta govori da Srbija neće biti član NATO saveza, koliko god da su moćni i jaki“, rekao je Vulin.

Dodao je da je, dok Vučić nije postao ministar odbrane, u Srbiji bilo zabranjeno govoriti o NATO agresiji.

„To je bila NATO intervencija, akcija, nije smelo da se kaže agresija“, rekao je Vulin.

Ministar odbrane je rekao i da životi koji su izgubljeni tokom bombardovanja nisu bili greška, već namera.

„Radilo se planski i s namerom da se istrebi jedan narod. Međutim, kada danas žale zbog civilnih žrtava pitamo se a šta je sa našim vojnicima i policajcima? Za njima ne treba da žalite? Zašto za njima ne žalite kada znate da su u bolnici „Dragiša Mišović“ stradali i civili i gardisti? Nijedna kasarna u samostalnoj i suverenoj zemlji nije legitimna meta“, naveo je on.

Vulin je, navodeći da je NATO napao Srbiju bez odluke SB UN, ocenio da agresija nije bila nikakav rat, već da je NATO pokušao da opravda svoje postojanje.

Dodao je i da je Vojska Srbije pokrenula Ediciju „Ratnik“ u kojoj govore najistaknutiji ratni komandanti kako bi se pamtila prava istina.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!