Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Prijem za učesnice velemajstorskog šahovskog turnira

Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović i član Gradskog veća Filip Marjanović primili su u Starom dvoru učesnice i organizatore 51. Međunarodnog osomartovskog  velemajstorskog turnira u šahu koji se održava u Beogradu. 

Mladenović je naglasio da je Beograd ponosan na samu činjenicu da ima ovakav turnir sa tradicijom dugom više od pola veka.

– Siguran sam da svima koji su učestvovali na ovom turniru predstavlja veliku čast i iskustvo da su deo tradicije turnira koji je obeležio svetski šah uopšte – rekao je on.

Pomoćnik gradonačelnika je dodao da ovim osmomartovskim turnirom počinje sportska sezona u Beogradu.

– Drago mi je što sve protiče kako treba i što će takmičarkama iz inostranstva gostovanje u našem gradu i državi ostati u lepom i dugom sećanju – poručio je Mladenović i dodao da mu je posebno drago što su na turniru prisutne mlade šahistkinje koje će na ovakvim turnirima sticati nova iskustva i znanja.

Na turniru, čiji je organizator Šahovski savez Beograda a pokrovitelj Sekretarijat za sport i omladinu, ove godine učestvuje deset učesnica iz Republike Srbije, Ruske Federacije, Republike Bugarske i Republike Indije.

Ostale vesti možete pročitati ovde.

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!