Вести

Vulin: Ostavka Haradinaja farsa

On objašnjava da je u pitanju igra „za unutrašnju upotrebu“, da nije prvi put da Haradinaj odlazi u Hag i da se vraća kao heroj, a da svi svedoci budu ubijeni.

„Nadam se da je neko od svedoka pretekao i da će ga ovaj put sačuvati. Do sada su ubili desetine ljudi koji su svedočili protiv Ramuša Haradinaja. Bojim se da je nešto drugo u pitanju, da je sve ovo farsa i način da se dijalog odloži, da se prekine, ali da se stavi teret na Srbiju“, rekao je Vulin za televiziju Pink.

Dodaje da Haradinaj odlazi da jača svoju poziciju, da se posle izbora vrati kao apsolutni pobednik, te podseća da se na taj način već dva puta vraćao iz Haga.

„Nije problem da Haradinaj dođe iz Haga i da postane premijer, ali je strašan problem da general Lazarević živi u Nišu, da pukovnik Šljivančanin i general Ojdanić budu živi. Šiptari koji su bili u Haškom tribunalu postaju premijeri, ministri, predsednici i to je normalno“, naglasio je Vulin.

Napominje da je plan zapadanih zemalja bio da pre 2012. godine Kosovo bude priznata država, da se Srbija u potpunosti ukloni sa prostora KiM.

„Kada smo 2012. godine počeli da dolazimo u Brisel na pregovore to nam je jasno predočeno. Od nas se samo tražilo da sprovedemo ono što je potpisao Borko Stefanović, Vuk Jeremić i ono što je dogovorio Boris Tadić“, istakao je on.

Dodaje da su se dolaskom Aleksandra Vučića stvari promenile, a da je ovo još jedan pritisak na Srbiju i Vučića i da traže ono što ne mogu da dobiju.

„Krajnji cilj je da nema Srba na KiM. Međutim, uspešni smo u tome da ih sačuvamo, da ih osnažimo, da ne dozvolimo da se oni pomere. Vodimo računa o njihovoj bezbednosti, zdravstvu, obrazovanju, zatim u ekonomskom smislu. Vlada Srbije isplati oko 40.000 raznih davanja na KiM od plata do socijalne pomoći“, naveo je on.

Podseća na izjavu predsednika države da Srbija neće dozvoliti ponavljanje akcije „Oluja“ i pogrom iz 2004. godine, ali da će učiniti sve da se sačuva mir i stabilnost.

„Srbima je cilj mir i stabilnost, Šiptarima nije i oni hoće sukob u kome će ih NATO ponovo zaštititi. Oni samo to traže, na nama je da to izbegnemo“, zaključio je ministar.

izvor: info24

https://infosvetionik.rs/vulin-ostavka-haradinaja-farsa/

Uspon
Back to top button