Вести

Za obnovu škola još 3 milijarde dinara

Počela nova školska godina, u 202 beogradske škole više od 16 hiljada đaka. Gradonačelnik Zoran Radojičić obišao učenike Osnovne škole „Drinka Pavlović“ i obećao da će Grad nastaviti da radi na stvaranju još boljih uslova za boravak i rad u školama.

U 202 beogradske osnovne škole krenulo je blizu 17 hiljada prvaka i to je prva generacija koja će učiti po izmenjenom planu i programu. Ukidanjem izbornih predmeta i za učenike petog razreda izmena je donela novi predmet- projektnu nastavu.

Obilazeći četvrtake u OŠ „Drinka Pavlović“, gradonačelnik Zoran Radojičić rekao da će u naredne dve godine u obnovu škola biti uloženo 3 milijare dinara.

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je učenike OŠ „Drinka Pavlović“ gde je đacima poželeo srećnu novu školsku godinu i mnogo uspeha u radu i lepo druženje, i obećao da će Grad nastaviti da radi na stvaranju još boljih uslova za boravak i rad u školama.

Gradonačelnik Radojičić prisustvovao je prvom času odelenja 4/1 i razgovarao sa učenicima koji su se interesovali za njegove prve školske dane i sećanja.

Podelio je svoje impresije prvog dana škole koju je pohađao u Majdanpeku, „otkrio“ kako je učio pesmice, najviše voleo matematiku, ko mu je bio najbolji drug…ali i da su njegova deca išla upravo u „Drinku Pavlović“ u osnovnu školu.

U izjavi novinarima nakon časa Radojičić je rekao da mu je bila čast i zadovoljstvo što je posetio tu školu i da razgovara i provede prijatno vreme sa đacima.

Poželeo sam im uspešnu školsku godinu, dobre ocene i zdravlje, da se lepo zabavljaju i druže, ali i da ćemo činiti sve da im škole budu što lepše i sređenije.

„Grad ima plan da u naredne dve godine ukupno uloži tri milijarde dinara u rekonstrukciju škola i ima planove i projekte za rekonstrukciju 25 škola“ rekao je Radojičić koji je naveo da je đacima preneo i da će Grad voditi računa da na pravi način imaju ispunjeno slobodno vreme kroz razne besplatne sportske aktivnosti i druge programe.

Imao je poruku i za rukovodstva škola i nastavno osoblje i zaposlene u njima i istakao da su svesni značaja i težine posla koji obavljaju, poželeo im takođe puno sreće u radu i uspeha u novoj školskoj, ali i naveo da će Grad i dalje ulagati napore da posao obavljaju u što boljim uslovima i na što bolji način.

Direktor „Drinke Pavlović“ Jole Bulatović rekao je da je u školi upisano 110 đaka prvaka, da je spremno dočekala novu školsku godinu i zahvalio gradonačelniku na svim aktivnostima Grada koji utiču poboljšanje školskog života i rada.

„Radujemo se novoj saradnji i saradnji sa novim gradonačelnikom“ rekao je Bulatović.

https://info24.rs/2018/09/03/za-obnovu-skola-jos-3-milijarde-dinara/

Uspon
Back to top button