Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Za sada neće biti uvođenja kovid propusnica na 24 časa

redsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas u Kragujevcu da za sada neće biti produženja važenja kovid propusnica na 24 časa, ponovivši da je vakcinacija protiv koronavirusa odgovor na pandemiju.

Brnabić je, na konferenciji za novinare nakon obilaska preduzeća za distribuciju toplotne energije „Energetika“ u tom gradu, poručila da je najvažnije da beležimo blagi rast vakcinisanih, pri čemu smo prešli 55 odsto.

Ona je, odgovarajući na pitanje da li će mere protiv epidemije biti pooštrene, objasnila da za sada treba u potpunosti implementirati ovu meru koju imamo i da sve to zaživi.

Mi pritom sprovodimo striktne inspekcije za ostale mere, za maske na zatvorenom i otvorenom, tamo gde je nemoguće držati distancu, ukazala je premijerka i najavila da će sledeće nedelje biti održan sastanak Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19.

Brnabić je, govoreći o mogućnosti da učenici pređu na onlajn nastavu, objasnila da Institut za javno zdravlje Srbije „Batut“ razmatra sa medicinskim delom Kriznog štaba i sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja šta bi bile dalje preporuke za škole.

Oni će u četvrtak imati još jedan sastanak, kada će Kriznom štabu dati svoju preporuku. Ono što je meni izuzetno važno i što mislim da ne treba da se menja jeste da deca od prvog do četvrtog razreda osnovne škole nastave da idu u školu, prenela je ona.

Premijerka je dodala da će se razgovarati i sa sindikatima o tome, kako bi se čulo i njihovo mišljenje, kao i da će se razmatrati mogućnost da se malo pomeri školski raspust.

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!