Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Završena rekonstrukcija skupštinske sale u Čačku: Prva sednica u petak

Nakon deset meseci radova, konačno je rekonstruisana sala Skupštine grada Čačka i posle pet zasedanja odbornici se vraćaju u nove, renovirane prostorije.

„Od danas imamo reprezentativan objekat u kom ćemo održavati zasedanja. Pored glavne sale rekonstruisani su i prateći objekti namenjeni novinarima i tehničkim licima“, izjavio je predsednik Skupštine grada Čačka, Igor Trifunović.


Vrednost projekta rekonstrukcije iznosi 25 miliona dinara, od čega je grad izdvojio 13, a Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave 12 miliona dinara.
„Ostaje nam da u delo sprovedemo i završnu fazu digitalizacije, kako bi odbornicima bilo olakšano funkcionisanje putem održavanja elektronskih sednica i elektronskog glasanja“, kaže Trifunović.

Ministar Branko Ružić navodi da će do kraja godine biti raspisan javni poziv za uvođenje e – parlamenta.
„Grad Čačak je definitivno pripremljen za to i očekujem da elektronska skupština započne sa radom sledeće godine. To je inovacioni put kojim Srbija treba da ide i da se razvija u svakom segmentu“, naglašava Ružić.

„Skupština u Čačku rekonstruisana je prvi put nakon što je izgrađena, pre nekoliko decenija. U njoj će zasedati odbornici, ali otvorićemo je i za sve druge formate, kako bi bila na usluzi svim građanima“, kazao je gradonačelnik Čačka, Milun Todorović.

Prvi posetioci nove skupštinske sale u Čačku bili su poljoprivrednici koji su danas potpisali ugovore za subvencije.

Pogledajte foto-galeriju novog izgleda Skupštinske sale:

#gallery-2 { margin: auto; } #gallery-2 .gallery-item { float: left; margin-top: 10px; text-align: center; width: 33%; } #gallery-2 img { border: 2px solid #cfcfcf; } #gallery-2 .gallery-caption { margin-left: 0; } /* see gallery_shortcode() in wp-includes/media.php */

https://infosvetionik.rs/59186-2/

Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!