ВестиИнформације

Завршетак аутопута Крагујевац-Баточина следеће године

[hr style=“double“]izvor:vlada.rs foto:pink.rs[hr style=“double“]

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će ceo autoput od Kragujevca do Batočine biti završen u građevinskoj sezoni 2018. godine.Mihajlović je, prilikom obilaska radova na deonici autoputa kod Kragujevca, na kružnom toku u mestu Žirovnica, istakla da će, od ukupno 24 kilometra, do kraja juna ove godine biti gotova deonica Žirovnica–Kragujevac, što je ukupno oko 18,5 kilometara.

Ona je dodala da zatim preostaje da se izgradi još približno pet kilometara kroz Batočinu, za šta se ponovo rade projekti, i izrazila očekivanje da će projekat biti okončan u septembru ove godine, nakon čega će uslediti raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača.

Prema njenim rečima, ovaj autoput je veoma važan za Kragujevac, jer spaja taj grad s Koridorom 10, ali i za čitav taj deo Srbije.

Mihajlović je podsetila na to da je ovaj autoput počeo da se gradi još 2009. godine, a u junu 2016. godine puštena je u saobraćaj jedna deonica duga od oko šest kilometara.

Ona je takođe istakla da je na deonici Žirovnica–Kragujevac glavni izvođač kompanija PZP Kragujevac, koja nastoji da sve radove završi u roku.

Uspon
Back to top button