Вести

Нетачне тврдње директора Ансамбла „Коло“

[hr style=“double“]izvor:vlada.rs foto:mik[hr style=“double“]
Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije najoštrije je danas osudilo javne istupe direktora Ansambla „Kolo“ Vladimira Dekića, u kojima na krajnje neprimeren način komunicira s tim ministarstvom putem medija, iznoseći netačne informacije i lažne optužbe.

Na sastanku koji Dekić pominje, a kojem su prisustvovala dva pomoćnika ministra – Ivana Dedić i Dejan Masliković, sekretar Ministarstva Igor Jovičić i dve službenice Ministarstva, od kojih je jedna direktno zadužena za svakodnevni kontakt s Ansamblom „Kolo“, nijednog trenutka nije došlo do bilo kakvih ucena od strane bilo kog predstavnika Ministarstva, niti je ono u poziciji da bilo koga ucenjuje.

Dekiću je na pomenutom sastanku skrenuta pažnja da postoje redovni kanali komunikacije s Ministarstvom i da javno komuniciranje nije način na koji ustanove kulture razmatraju tekuće aktivnosti sa svojim osnivačem.
Direktor Ansambla „Kolo“ Vladimir Dekić nikada se zvaničnim i redovnim putem nije obratio Ministarstvu kulture i informisanja, niti je zatražio sastanak na kome bi ukazao na eventualne probleme u funkcionisanju ansambla.

Nepristojno je, pa čak i sramno, da se Vladimir Dekić kao direktor ustanove kulture nadležnom ministarstvu obraća putem fejsbuk stranice grupe koju čine samodeklarisane vođe nedavnih neuspelih protesta protiv Vlade Srbije, dok u isto vreme isti Vladimir Dekić prima platu iz budžeta Republike.

Javnim nastupima u kojima iznosi najgrublje neistine, Vladimir Dekić najviše štete nanosi upravo Ansamblu „Kolo“, dovodeći u loš i negativan kontekst instituciju koju čine vredni i predani članovi i čuvari naše tradicije, a koja očigledno u ovom trenutku na svom čelu ima ličnost možda nedovoljno doraslu imenu „Kola“.

Uspon
Back to top button