Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijeKolumneKulturaPolitikaPrivredaRegionSportHronika

Zečević: Nema opasnosti od izlivanja reka

U Loznici, Atenici, Trnavi, Trnavskoj Baluzi i Kulinovcima, polako se zbraja šteta posle poplava koje su ta naselja pogodila u subotu.

Načelnik Štaba za vanredne situacije grada Čačka, Bratislav Zečević, rekao je da su u ovom trenutku sve reke u stagnaciji i da nema opasnosti od izlivanja.

„Ekipe Vatrogasno-spasilačke brigade i Civilne zaštite iz svih kuća su iscrpele vodu, a građani bi trebalo da na pisarnici Uprave grada prijave štetu na građevinskim objektima ili poljoprivredi“, objasnio je Zečević.

Na pojedine pritužbe građana, kako su dugo čekale spasilačke ekipe kako bi zaštitili svoja domaćinstva, Zečević kaže da kada se dogodi elementarna nepogoda i kada je voda prodrla u kuće, nije moguće mnogo toga učiniti.

„U takvim situacija se radi samo evakuacija stanovništva. Za kratko vreme je pala velika količina vode“, rekao je Zečević.

Prema njegovim rečima, deo naselja Atenica se našao pod vodom i zbog toga što su meštani samoinicijativno probili nasip na Ateničkoj reci.

„Pojedine delove nasipa smo još 2014. godine sanirali, međutim meštani su samoinicijativno probili nasip. Sanacija tog dela je u toku i uvešćemo neki nadzor, kao i na Ateničkoj reci gde je u rečnom koritu jedan potporni zid. Obratićemo se vodoprivrednom inspektoru kako bi smo imali nalog za saniranje tog dela i rušenje zida“, istaka je Zečević.

Dodaje i da ovog puta nije pravila problem na reci Lupnjači i delu vodotoka Lozničke reče, jer je nedavno urađeno izmuljavanje.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!