Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Kolumne

„Zenska cakulanja“ naše spisateljice Ane!

Ne mogu da odolim a da ne napisem nesto o stalnim zenskim cakulanjima na temu “ Musko – zenskih odnosa „. Ono sto se cini kao presedan u poslednje vreme je cinjenica da macizam izumire, a da zensko vodjenje “ igre “ zapravo biva frontalno istureno kao top tema na  nekakvom bojistu. I sve se svodi na price kako se neko ponasao krajnje ok neko vreme, a onda se povlaci i biva uvucen u svoju ljusturu, jer prepoznaje da ce mozda biti uhvacen u “ mrezu „. Ako se neko oseca tako “ uhvacenim “ ovo pricam iz zenske vizure, i oseca da vise nije slobodan, onda je igra postala zamorna i besmislena, i jasno je da se iz nje mora sto pre izaci.

Nijednog trenutka ne osudjujem ni jednog ucesnika u “ igri “ , niti zenu koja “ lovi “ , a niti muskarca koji se oseca na trenutak “ ulovljenim „. Prosto misilm da igraci moju biti ravnopravni u igri, i da se uloge brzo zamene , i onda igra ima smisla, i postaje lepa, zivotna i sadrzajna, a ucesnici razviju vremenom duboke emocije jedno prema drugom. Ponavljam , ovo pisem iz vizure zene, koja “ lovi “ i koja nema tu potrebnu zamenu mesta .

Sreca da zivot samo nije lov i potraga, iliti potera , nego je i uzivanje u drugim zivotnim radostima, te se tako ne osecam ni tuznom, a ni izgubljenom na svom lovistu. Psi su spremi, oprema je uvek cista, dani za lov su aktuelni, a “ zveri “ beze ili ne beze  .

Ovo valjda sve pisem inspirisana skoro uradjenom adaptacijom bajke “ Lepotica i Zver “ , i iskreno se nadam da ce moja Zver skinuti masku i postati princ ilti gospodin Zverka, a ja vec jesam blesava spisateljica Keri iz cuvene televizijske serije “ Sex & City „…I da zavrsim ovo blesavo i konfuzno pisanije Beckovicevom recenicom “ Ceracemo se jos “ …Until then , ostajte mi zdravo fb prijatelji i fb prijateljice…( Sad vec zvucim kao da drzim govor u CK-a…I red je da mi prastate te komunisticke ispade , meni koja sam ponikla iz monarhisticki orijentisane familije…Arrivederci !

spisateljica Ana.

Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!