Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacije

Znate li sta je „SMAART“

Prva škola SuanPan mentalne aritmetike u Kolubarskom okrugu, Obrazovni centar SMAART Valjevo, počela je sa radom 3. septembra 2016. godine, u prostorijama u Karađorđevoj ulici 111, u centru Valjeva.

Rad Škole zasniva se na SuanPan metodi, obrazovno-razvojnom programu za isticanje potencijala svakog deteta, koji se bazira na korišćenju kineske računaljke (abakusa). Reč je o internacionalnom, naučno potvrđenom obrazovno-razvojnom programu za decu od 5 do 14 godina, koji se u Srbiji primenjuje u poslednje četiri godine.

SuanPan nije matematika. Matematika je samo sredstvo za postizanje osnovnog cilja, a to je poboljšanje pažnje, memorije i koncentracije, razvijanjem obe hemisfere mozga. Ono što deca steknu tokom programa mentalne aritmetike, ostaje kao njihova trajna sposobnost, kao jednom naučena vožnja bicikle.

U prvoj generaciji polaznika, Obrazovni centar SMAART je upisao decu iz Valjeva i svih opština Kolubarskog okruga, kao i sa područja beogradske opštine Lazarevac. Već posle prvih nekoliko sedmica programa i rada sa njima, kod dece koja su imala slabiji uspeh u školi primećen je evidentan napredak u svim sferama pažnje, koncentracije i brzine usvajanja gradiva, dok su kod sve druge dece te sposobnosti podignute na značajno viši nivo, uz razvoj kreativnosti, analitičke veštine i samopouzdanja.

Polaznici SaunPan mentalne aritmetike u našoj školi, zbog toga, nisu samo đaci koji zavidno napreduju u obrazovanju i školskim aktivnostima, već među njima ima i uspešnih, nagrađenih umetnika i sportista.

Ono čime se posebno ponosimo jeste donacija u vidu besplatne školarine koja je, u saradnji sa Centrom Pro-Mens iz Niša, kao ovlašćenim zastupnikom programa SuanPan mentalne aritmetike u Srbiji, obezbeđena za valjevske osnovce i predškolce. Naime, za 14 mališana iz sedam gradskih i četiri seoske škole, te troje dece iz vrtića, obezbeđeno je besplatno pohađanje programa mentalne aritmetike.

Obrazovni centar SMAART prva je privatna škola u Valjevu koja je u prvoj godini svog rada omogućila grupi mališana da besplatno pohađaju njen program.

Ako ste zainteresovani da vase dete pogadja ovu skolu ,upis je u toku:

Nastava počinje u septembru, a tokom maja i juna, Obrazovni centar SMAART Valjevo omogućava Vam pogodnosti ranog upisa.

Upis se obavlja svakog radnog dana, od 17 do 20 časova, a subotom i nedeljom od 10 do 15 časova, u prostorijama SMAART-a u Karađorđevoj ulici 111, Valjevo.

Telefoni za informacije su 063/8999-875 i 063/8999-876.

Prikaži više
Back to top button
Close
Close
Click to listen highlighted text!