Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiInformacijePolitika

Zorana Mihajlović u Valjevu: Sva korita reka u Srbiji biće uređena

Ministarka za saobraćaj Zorana Mihajlović, zajedno sa direktorom JP „Srbija vode“ Goranom Puzovićem i direktorom JP „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom, danas je posetila Valjevo.

Ministarka se novinarima obratila u parku na Jadru, tačnije na obali Kolubare, čije je korito temeljno preuređeno, nakon velikog oštećenja u poplavama od pre dve godine. U uređenje korita Kolubare Vlada Srbije uložila je 106 miliona dinara.

Zorana Mihajlović reka kolubara Valjevo„Kao što danas izgleda korito Kolubare, tako će uskoro izgledati korita svih reka u Srbiji. Više nećemo imati tako katastrofalne posledice od poplava kao što je to bilo u maju 2014. godine. Mi smo ponosni na činjenicu da je ova Vlada Srbije uradila tako važan posao koji je trebalo uraditi pre 15-20 godina, a što su propustile da urade sve prethodne vlade“, rekla je ministarka Mihajlović.

Uređenje korita Kolubare biće nastavljeno 2,5 km nizvodno i 1,5 uzvodno, najavio je direktor JP „Srbija vode“ Goran Puzović. Po 600 metara ući će se u korita Jablanice i Obnice. Za to je potrebno da Evropska komisija raspiše javni poziv za uređenje reke Kolubare.

Što se puteva tiče, ministraka je dodala da se Vlada zadužila da bi se renoviralo 1 100 km puteva u Srbi ji. Na teritioriji Grada Valjeva biće uloženo oko 240 miliona dinara, a na teritoriji Kolubarskog okruga oko milijardu dinara.

Direktor JP „Putevi Srbije“ Zoran Drobnjak, u odgovoru na novinarsko pitanje, kazao je da će deo puta od Valjeva do Nepričave, kojim se Valjevo spaja sa auto,putem Beograd-Požega biti završen do kraja 2017. Godine.

Uspon

2 Komrntara

  1. Ne postoje gradske pare i državne pare, već pare građana. Kad Poćuta po sto puta krpi jednu istu rupu, on to radi parama građana, a ne svojim parama. Najveći uspeh je ne trošiti pare građana, već sa strane nabaviti novac, kao u ovom slučaju iz Japana, ili iz Eu, odakle god, a ne trošiti pare građana kao da su tvoje!

  2. Nije vlada Srbije ulozila u uredjenje korita Kolubare, vec vlada Japana.

Back to top button
Click to listen highlighted text!