ВестиИнформацијеПолитика

Зорана Михајловић у Ваљеву: Сва корита река у Србији биће уређена

Министарка за саобраћај Зорана Михајловић, заједно са директором ЈП „Србија воде“ Гораном Пузовићем и директором ЈП „Путеви Србије“ Зораном Дробњаком, данас је посетила Ваљево.

Министарка се новинарима обратила у парку на Јадру, тачније на обали Колубаре, чије је корито темељно преуређено, након великог оштећења у поплавама од пре две године. У уређење корита Колубаре Влада Србије уложила је 106 милиона динара.

Зорана Михајловић река колубара Ваљево„Као што данас изгледа корито Колубаре, тако ће ускоро изгледати корита свих река у Србији. Више нећемо имати тако катастрофалне последице од поплава као што је то било у мају 2014. године. Ми смо поносни на чињеницу да је ова Влада Србије урадила тако важан посао који је требало урадити пре 15-20 година, а што су пропустиле да ураде све претходне владе“, рекла је министарка Михајловић.

Уређење корита Колубаре биће настављено 2,5 км низводно и 1,5 узводно, најавио је директор ЈП „Србија воде“ Горан Пузовић. По 600 метара ући ће се у корита Јабланице и Обнице. За то је потребно да Европска комисија распише јавни позив за уређење реке Колубаре.

Што се путева тиче, министрака је додала да се Влада задужила да би се реновирало 1 100 км путева у Срби ји. На теритиорији Града Ваљева биће уложено око 240 милиона динара, а на територији Колубарског округа око милијарду динара.

Директор ЈП „Путеви Србије“ Зоран Дробњак, у одговору на новинарско питање, казао је да ће део пута од Ваљева до Непричаве, којим се Ваљево спаја са ауто,путем Београд-Пожега бити завршен до краја 2017. Године.

Uspon

2 Komrntara

  1. Ne postoje gradske pare i državne pare, već pare građana. Kad Poćuta po sto puta krpi jednu istu rupu, on to radi parama građana, a ne svojim parama. Najveći uspeh je ne trošiti pare građana, već sa strane nabaviti novac, kao u ovom slučaju iz Japana, ili iz Eu, odakle god, a ne trošiti pare građana kao da su tvoje!

  2. Nije vlada Srbije ulozila u uredjenje korita Kolubare, vec vlada Japana.

Back to top button