ВестиКултура

Звездини асови у Ваљеву протиним залагањем

Juče 09.09.2018.godine naš poznati sveštenik i književnik otac Nenad Andrić bio je domaćin svojim prijateljima Zvezdinim asovima aktuelnom šefu stručnog štaba Crvene Zvezde gospodinu Vladanu Milojeviću koji je uveo ove godine Crvenu Zvezdu u Ligu šampiona. Pored Milojevića Andrić je ugostio i legendu Crvene Zvezde i Bundes lige bivšeg reprezentativca Srbije i Crne Gore gospodina Dragana Bogavca i gospodina Tomu Blagojevića bivšeg reprezentativca rukometa Jugoslavije. Vladan Milojević prisustvovao je sv. liturgiji u Hramu a potom i molebnu za zdravlje u hramu sv.

Nektarija gde su se pridružili Bogavac i Blagojević da bi posetili potom i Lelić gde su ih monasi bratski dočekali. Takođe proveli su dan u Valjevu kao sada već osvedočeni prijatelji Valjeva i višegodišnji prijatelji oca Nenada. Blagojević je inače sa porodicom darivao hramu sv. Nektarija 10.000 evra, veliki priložnik uopšte hramova u SPC su Bogavac i Milojević koji je juče darivao hramu sv. Nektarija ikonu koju su izradili monasi iz Atine iz manastira sv. Nektarija u Glifadi uz blagoslov oca Nifonta koji je veliki prijatelj Milojevića.
Zanimljivo je da je Milojević upoznao oca Nenada preko knjige Iscelitelj čije autor o. Nenad, a koju je Milojević dobio na Egini prilokom posete manastiru sv. Nektarija. Kako sam kaže, oduševljen knjigom izrazio je želju da upozna o. Nenada i pokloni se hramu sv. Nektarija u Valjevu što je i učinio. Da podsetimo o. Nenad je veliki broj uglednih ličnosti doveo u Valjeski kraj koji su svojim prilozima pomogli posebno manastire i crkve našeg kraja, poput Svetlane Cece Ražnatović , Raću Petrovića, Lozanka Radojičić, Mirjanu Stanarević. Zatim Valerija Čapkina iz Moldavije velikog priložnika za radio Istočnik. Prota je poznat široj javnosti usled velikog broja održavanja predavanja i promocija svojih knjiga po mnogim gradovima Srbije i Crne Gore i nosilac mnogih međunarodnih nagrada za književnost kao i najnovije u Beču a takođe je aktivan pri verskom turizmu, budući da je višegodišnji poklonik Egine,Svete Gore i uopšte Grčke uz mnoštvo putnika sa kojima je putovao, a protina supruga Katarina je suvlasnik pokloničko-turističke agencije Egina travel.

Uspon
Back to top button