ВестиИнформације

Већници разматрали предлог пројекта “Ваљево здрав град”

Utvrđen je predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja JKP “Toplana –Valjevo“ za 2018. godinu, kao i predlog rešenja o davanju saglasnosti na poseban program korišćenja subvencija ovog preduzeća, saopšteno je na sajtu grada.

Takođe je utvrđen i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program poslovanja Javnog preduzeća za upravljanje i korišćenje regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo – Rovni “Kolubara“ za tekuću godinu i predlog rešenja o davanju saglasnosti na program korišćenja subvencija iz budžeta grada Valjeva ovog preduzeća.

JKP “Vidrak“ je dobio saglasnost na program poslovanja, a utvrđen je i predlog rešenja o davanju saglasnosti na odluku o cenama komunalnih usluga koje plaćaju neposredni korisnici.

Utvrđen je i predlog odluke o poveravanju poslova na izgradnji, održavanju i rekonstrukciji objekata javnog vodovoda u 2018. godini.

Razmatran je predlog zaključka o usvajanju projekta “Valjevo-zdrav grad“. Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović rekao je da cilj projetka je da se napravi zdravstveni profil grada koji će obuhvatiti populaciju stanovništva od 18 do 80 godina, kao i to da je cilj zdravstvenog profila grada prevencija, smanjenje prevremenog umiranja, smanjenje nejednakosti građana i da je Valjevo prvi grad u Srbiji koji je ušao u ovaj projekat.

Gvozdenović je izjavio da ovakav pristup podrazumeva da se zdravstvena politika vodi sa svešću, da za zdravlje nije odgovoran samo zdravstveni sektor nego svi segmenti društva koji su dužni da brinu o zdravlju svojim aktivnim merama. Na današnjoj sednici je doneto rešenje o obrazovanju inicijativnog odbora za realizaciju ovog projekta.

Glas zapadne Srbije

Uspon
Back to top button