Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Informacije

10. MAJA 2022. OBELEŽEN DAN MATIČARA SRBIJE I PREDSTAVNICI GRADA VALJEVA PRISUSTVOVALI OVOM BITNOM FOGAĐAJU!

“Jedan od stubova razvoja našeg društva je, između ostalog, modernizacija javne uprave i njeno pretvaranje u dobru upravu, na prvom mestu upravu po meri naših građana.
Matičari su, ne samo bitna karika te moderne i dobre srpske uprave, već i neizostavni deo najvažnijih privatnih trenutaka građana“, poručila je Marija Obradović, ministarska državne uprave i lokalne samouprave sa današnjeg skupa kojim je svečano obeležen Dan matičara Srbije.

 

Obradović je podsetila na zajednički napor matičnih službi i MDULS kojim je obezbeđeno vođenje matičnih knjiga u elektronskom obliku, kako bi danas Registar matičnih knjiga bio resurs koji omogućava povezivanje baza i stvaranje elektronskih servisa i usluga, kojima se građanima pruža maksimalna efikasnost u ostvarivanju njihovih različitih prava.

„Svi mi zajedno učestvujemo u izgradnji moderne uprave čiji je cilj efikasno ostvarivanje prava građana, bez predugih i komplikovanih procedura i nepotrebnih troškova, a matične knjige su u tom procesu jedna od važnijih karika.

Međutim, koliko god je digitalizacija neophodna, toliko je najveći kapital ipak čovek.  Vi ste ti koji vodite lične podatke građana Srbije, a kada taj posao obavljate profesionalno i stručno, onda možemo da budemo sigurni da su naši podaci bezbedni“, zaključila je Obradović.

Dan matičara Srbije MDULS je obeležilo danas u Palati Srbija, gde se okupilo gotovo 300 matičara iz cele zemlje, što je, nakon dve godine bila prilika da se nagrade najefikasnije matične službe u proteklom periodu.

Ministarka Obradović je tim povodom uručila plakete MDULS matičarima gradskih uprava Kruševca i Novog Sada, kao i opštinskoj upravi opštine Vladimirci.

Na svečanosti kojom je obeležen Dan matičara Srbije napravljen je osvrt na dosadašnju saradnju i postignute rezultate rada koje su izložile Marina Dražić, pomoćnik ministra MDULS, Vera Vukićević, pomoćnik ministra spoljnih poslova i Nataša Marković, pomoćnik načelnika Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova.

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!