ВестиИнформације

МИОНИЧКИМ ПРВАЦИМА УЏБЕНИЦИ ДАР ОД ОПШТИНЕ

Opština Mionica je drugu godinu za redom obezbedila besplatne komplete udžbenika za svoje prvake. Odluku o dodeli besplatnih udžbenika donelo je Opštinsko veće na predlog presednika opštine Mionica Bobana Jankovića. Prvog dana školske godine, predsednik Janković je obišao osnovne škole “Milan Rakić“ u Mionici i “Vojvoda Živojin Mišić“ u Rajkoviću i uručio prvacima besplatne komplete udžbenika.

– Da bi potpuno opremili jednog školarca roditeljima je za nabavku udžbenika, radnih svezaka, školskog pribora, odeće i obuće najmanje potrebna minimalna zarada. Ovo je veliki udar za kućni budžet, posebno za roditelje đaka prvaka koji nemaju bar deo pribora od prethodne godine. Svakako je najveća stavka nabavka udžbenika, te smo tako drugu godine za redom obezbedili besplatne udžbenike za đake prvake. – poručio je Janković.

Prema Jankovićevim rečima, sem besplatnih udžbenika opština Mionica je i brojnim drugim aktivnostima unapredila uslove obrazovanja i odrastanja dece.

img 9434

– Obezbeđen je besplatan prevoz učenika, besplatni programi i kursevi u Centru za obrazovanje i razvoj, najbolji učenici su nagrađeni letovanjem, a svi osnovci besplatnim ulazom na bazene Sportsko rekreativnog centra „Lepenica“. – dodao je prvi čovek mioničke opštine.

img 9434

U školske klupe ove godine na teritoriji mioničke opštine po prvi put selo ukupno 119 prvaka. Opština Mionica je obezbedila 104 kompleta udžbenika, dok je 15 mališana dobilo besplatne knjige od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kao treće dete ili socijalno ugrožena kategorija.

img 9434

Mioničke obrazovne institucije ove godine pohađa ukupno 1160 učenika, od čega je 1003 osnovaca u školama “Milan Rakić“ Mionica i “Vojvoda Živojin Mišić“ Rajković u matičnim ustanovama i izdvojenim odeljenjima i 157 srednjoškolaca na četvorogodišnjim i trogodišnjim obrazovnim profilima u Srednjoj školi „Mionica“.

img 9434

Uspon
Back to top button