ВестиИнформације

За Похвалу!На иницијативу градоначелника Ваљева др Слободана Гвозденовића Помоћ за породицу настрадалог Милана Којића

Na inicijativu gradonačelnika Valjeva dr Slobodana Gvozdenovića danas su porodicu Milana Kojića, koji je tragično nastradao na pružnom prelazu u Popučkama, primili Radoica Rstić, predsednik Saveta za socijalnu politiku grada Valjeva, Katarina Milićević, v.d. direktora Centra za socijalni rad i Đorđe Jovančić iz Kabineta gradonačelnika.

Oni su razgovarali sa suprugom Marnit Duro Kojić i njeno troje maloletne dece, starosti 14,11 i 6 godina i sinom iz prvog braka Milana Kojića, o problemima sa kojima se suočava ova porodica.

Naime, u kući u kojoj žive u Dupljaju, struja je isključena već dve godine. Urgentno je poslat dopis Elektrodistribuciji Valjevo kako bi se pronašlo rešenje da se uključi struja.

Porodica je nakon smrti Milana Kojića ostala bez ikakvih prihoda. Dodatni problem stvara neregulisan status Marnit, koja je Filipinka, a još uvek nema državljanstvo Srbije.

Nakon sastanka sa porodicom Kojić, otpočelo je rešavanje problema sa kojima su se suočili, poput pronalaženja mogućnosti za isplatu jednokratne pomoći, obezbeđivanja zdravstenog osiguranja za decu, podnošenja zahteva za dečji dodatak i socijalnu pomoć, kao i rešavanje boravišnog statusa za majku Marnit.

Grad Valjevo će u skladu sa zakonskim mogućnostima pomoći ovoj porodici da što pre ostvari sve mogućnosti na koja imaju prava, kako bi što pre mogli da nastave život, uprkos velikoj tragediji koja ih je snašla.

Uspon
Back to top button