ВестиРегионСпорт

Baka Miloša Teodosića: Najteže je bilo sa Hrvatima! Morala sam i reprizu da gledam

„Lepo navijem časovnik da zvoni sat vremena ranije, da se lepo razbudim i budem spremna za utakmicu. Nijednu nisam propustila na ovim Igrama.“

Među najvernijim navijačima na ovogodišnjim Olimpijskim igrama našeg proslavljenog reprezentativca Miloša Teodosića je njegova baka Božana, u čijem dvorištu u Valjevu je napravio prve košarkaške korake!

Ova vremešna baka, koja je već duboko „zagazila“ u osmu deceniju života, nije propustila nijednu Miloševu utakmicu, a ni vremenska razlika joj nije predstavljala problem, pa nema utakmice u kojoj baka Božana nije gledala njenog unuka!

– Lepo navijem časovnik da zvoni sat vremena ranije, da se lepo razbudim i budem spremna za utakmicu. Nijednu nisam propustila na ovim Igrama. Najteže mi je pala utakmica sa Hrvatskom. Kad našim košarkašima loše krene, ja ustanem, šetam sama po kući, stisnem pesnice i kažem u sebi ’Hajde Mišo, možeš ti to’. Sutradan sam morala čak i da gledam reprizu – ispričala je Miloševa baka po majci Božana Trifunović.

BATALIO KOŠARKU ZBOG FUDBALA, PA SE VRATIO

Baka Božana, koja nas je dočekala uz slatko i kolač, priznaje da njen Miša ne voli da se o njemu piše mnogo u novinama, ali nam otkriva da je njen miljenik prve košarkaške korake načinio u njenom dvorištu, gde je proveo najveći deo detinjstva.

– Imao je pet-šest godina kada je počeo da igra košarku. Postavili smo koš na vratima od garaže u dvorištu i tu je zajedno sa starijim bratom Jovanom i dedom Milošem, po kome je dobio ime, napravio prve košarkaške korake. Bio je ratoboran od malih nogu i voleo je da u svemu bude prvi.

– Posle nekog vremena, odlučio je da trenira fudbal i jedno vreme je branio u pionirima ‘Budućnosti’. Međutim, na nagovor brata Joce, opet se vratio košarci. Nije nam bilo ni malo lako, ali smo svi od početka verovali u njega – kaže Miloševa baka.

Baka Božana nam otkriva da gleda sve Miloševe utakmice, a poneku pobedu ‘zalije’ i suzama radosnicama. U njenoj kući u Valjevu, u kojoj Miloš odseda dok boravi u rodnom gradu, čuva sve isečke iz novina u kojima je izašao njen unuk.

preuzeto :tejegraf.rs

Uspon
Back to top button