ВестиИнформацијеКултураСпорт

Преко 280 учесника у финалу Сеоских олимпијских игара у Доњим Лесковицама

У Доњим Лесковицама одржано је финале Сеоских олимпијских игара, манифестације чији је покровитељ град Ваљево, а циљ је афирмација пре свега традиционалних спортских надметања, као и организација садржаја који ће окупити младе на селу.  Укупни победник у категорији припадница нежнијег пола је екипа из Ваљевске Каменице, а у категорији мушкараца екипа из три села: Горње и Доње Лесковице и Лелић. У финалу се надметало преко 280 такмичара из 16 села ваљевског краја.

seoske5

„Циљ руководства града Ваљева, на челу са др Слободаном Гвозденовићем, је да млади остану на селу. За тај циљ се морамо залагати, пре свега омогућити им боље животне услове, да могу да се баве пољопривредом и да од тога добро живе. Град Ваљево планира да буџетом у наредној години определи већа средства за пољопривреду и то се пре свега односи на субвенције које ће добијати пољопривредни произвођачи и мере подршке развоја аграра“, истакао је на отварању манифестације Милан Гајић, одборник у Скупштини града Ваљева и председник Комисије за организацију манифестације.

 

Он је најавио да ће се централно републичко такмичење Сеоских олимпијских игара одржати средином септембра у Ваљеву када ће се надметати преко 1500 учесника из 23 локалне самоуправе Републике Србије.

У финалу Сеоских олимпијских игара жене су се такмичиле у девет дисциплина. Екипа из  Ваљевске Каменице била је најбоља у баскету, шаху, као и у скоку у даљ из места. У стрељаштву је победила је екипа из два села Клинци и Жабари, у одбојци екипа из Белошевца и Петнице, у дисциплини народни вишебој и пикадо екипа из Ваљевске Лознице, у стоном тенису екипа из Попучака, а у кросу екипа из Петнице и Белошевца.

seoske1

 

Укупни победник међу мушким екипама – екипа из три села Горње и Доње Лековице и Лелића била је најбоља у одбојци, баскету, стоном тенису, народном вишебоју и у дисциплини народно рвање. Екипа из Петнице и Белошевца била је најбоља у бацању камена с рамена, у шаху, скоку у даљ из места као и у кросу. У пикаду и  рукомету победила је екипа из Ваљевске Каменице. У стрељаштву је најбоља била екипа из села Клинци и Жабари, а у надвлачењу конопца најбоља је била екипа из Петнице. Најуспешнијим екипама су додељене медаље и пехари.

Uspon
Back to top button