ВестиИнформацијеПолитикаПривредаРегион

BESPLATNI BADNJACI deljeni u centru Novog Sada

Tri hiljade besplatnih badnjaka danas je podeljeno građanima Novog Sada na centralnom gradskom trgu u tradicionalnoj akciji koju organizuje Grad Novi Sad, odnosno JP „Nacionalni park Fruška gora“.

Podeli badnjaka prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za kulturu Dalibor Rožić koji je rekao da se podelom badnjaka doprinosi očuvanju tradicije i običaja, ali i skreće pažnja na štetnost nelegalne seče hrastovih grana.

– Za sve one koji Božić obeležavaju po Julijanskom kalendaru danas je važan dan, i mi im želimo da praznike provedu u miru i dobrom raspoloženju u krugu svojih porodica. Još jednom čestitam građanima Božić i želim im uspešnu 2017. godinu. Mir Božji, Hristos se rodi – rekao je Rožić novinarima.

Direktor JP „Nacionalni park Fruška gora“ Radoslav Krunić rekao je da će, osim na području Grada Novog Sada, 10.000 badnjaka biti podeljeno na pet lokacija na Fruškoj Gori – Iriški Venac, Zmajevac, Ležimir, Erdevik, Crveni Čot, a da je za opštine Beočin, Irig, Sremski Karlovci, Inđija, Ruma i Sremska Mitrovica pripremljeno oko 12.000 besplatnih badnjaka.

– Sve ovo za cilj ima sprečavanje seče mladih hrastovih izdanaka koja, pogotovu u prazničnom periodu, nanosi veliku štetu šumama Nacionalnog parka – rekao je Krunić i dodao da su badnjaci ranije pripremljeni u okviru redovnog gazdovanja hrastovim šumama.

Besplatni badnjaci na Trgu slobode deljeni su i u okviru zimskog festivala, odnosno „Winter festa“, a po rečima Biljane Gavrić iz organizacije „Winter festa“, za manje od sat i po vremena podeljeno je više od 500 badnjaka.

izvor:informer.rs

Uspon
Back to top button