ВестиСпорт

Милан Гајић: Новогодишњи турнир чува традицију

Prvog dana 2017. godine startovao je i tradicionalni Novogodišnji turnir u malom fudbalu, u organizaciji Fudbalskog saveza Valjeva i Grada Valjeva. Pune tribine valjevske Hale sportova, opravdale su očekivanja ljubitelja malog fudbala, a nešto više o samom turniru rekao nam je Milan Gajić, odbornik u Skupštini Grada i delegat i član Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Valjeva, koji je svakodnevno u hali gde se brine da sve protekne u najboljem redu:

–  Turnir je ove godine okupio 122 ekipe u 10 uzrasnih kategorija, a najbrojnija je Gradska liga gde je 26 ekipa. Kod omladinaca je 18 ekipa, kod pionira 14, kadetskih ekipa je 12, a kod pačića je 13 ekipa. U petlićima imamo dve kategorije od po osam ekipa, a kod poletaraca u dve kategorije je devet odnosno šest ekipa. Najkvalitetniji rang takmičenja, Superliga broji osam ekipa.

Po tradiciji veliki broj navijača prisutan je u Hali sportova, a ove godine određene ekipe imaju i vatrenu podršku sa tribina. Iako su mečevi izuzetno uzbudljivi, sve protiče u fer i korektnoj atmosferi, bez ikakvih incidenata:

Zbog svog kvaliteta i zanimljivih mečeva turnir okuplja veliki broj navijača. Određene ekipe imaju vatrenu podršku sa tribina, što daje dodatnu draž našem turniru. Naše je da kvalitetnom organizacijom ispratimo svaki meč kako ne bi došlo do incidenata, u čemu i uspevamo, a slika pune hale i sjajne atmosfere koju šaljemo u Srbiju je odlična promocija Grada Valjeva.

Novogodišnji turnir spada u stalne gradske manifestacije, koje se održavaju uz pomoć Grada Valjeva, koliko je ta podrška bitna, i koliko doprinosi samom kvalitetu i organizaciji turnira:

Grad Valjevo je za organizaciju turnira izdvojio značajna sredstva uz svu neophodnu logističku podršku, što se vidi i u samoj organizaciji turnira. Turnir protiče u najboljem mogućem redu, tribine su pune, a kotizacije i cene ulaznica su ostale nepromenjene kako bi što veći broj građana bio u mogućnosti da uživa u sjajnim mečevima.

Grad Valjevo u poslednje vreme posebnu pažnju posvećuje sportu i mladima, učestvovali ste i u organizaciji Seoskih olimpijskih igara, Novogodišnji turnir je manifestacija sa dugogodišnjom tradicijom, da li u budućnosti možemo očekivati i nove manifestacije:

– Grad Valjevo na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Gvozdenovićem veliku pažnju poklanja sportu i mladima. Budžetom Grada Valjeva za ovu godinu opredeljeno je više sredstava za sport, a pažnja se poklanja svima, od ljudi koji se rekreativno bave sportom pa do vrhunskih sportista. Pravi primer su obnovljene Seoske olimpijske igre i Novogodišnji turnir koji se održava preko 30 godina, a u budućnosti nas očekuje još više takvih manifestacija koje promovišu zdrave životne vrednosti.

Badnji dan na Novogodišnjem turniru je po tradiciji slobodan, a već na Božić nastavlja se sa mečevima. Šta se može očekivati do kraja turnira. Finala su na programu 15. januara, da li su se već sada izdvojili favoriti.

– Na turniru je veliki broj kvalitetnih ekipa, i nezahvalno je prognozirati bilo šta. Svako je u stanju svakog da pobedi, i nema favorita. Kvalitet ekipa je na visokom nivou, i u prilici smo da gledamo majstore fudbala, prvoligaške igrače kako u fudbalskim tako i u futsal klubovima. Moje je da pozovem građane da posete turnir i da uživaju u mečevima, a neka najbolji pobede – zaključuje Milan Gajić, odbornik Skupštine Grada i veliki sportski radnik, čestitajući praznike svim građanima Valjeva.

 

Uspon
Back to top button