Вести

Без понављања општинског такмичења из енглеског језика

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Vlade Republike Srbije saopštilo je danas da je, nakon pažljivog razmatranja molbe Društva za strane jezike za ponavljanje opštinskog takmičenja iz engleskog jezika, donelo odluku o tome da ne postoji mogućnost ponavljanja testiranja.

U saopštenju se navodi da je kalendar takmičenja koncipiran tako da bi svako ponavljanje dovelo do preklapanja sa drugim takmičenjima, a datum koji je Društvo za strane jezike predložilo kao datum ponovnog testiranja predviđen je za takmičenje iz fizike.

Resorno ministarstvo je ove godine veoma pažljivo pripremalo kalendar takmičenja, vodeći računa pre svega o tome da se učenici previše ne opterete, pri čemu oni ne smeju biti ni na koji način oštećeni, zbog čega je predložilo Društvu da pronađe neko drugo rešenje.

Jedno od rešenja moglo bi da bude da se spusti prag za prolaznost na sledeći nivo takmičenja, pri čemu je nedopustivo da se izradi testova pristupa nedovoljno promišljeno.

Ministarstvo je ovom prilikom uputilo apel svim društvima koja organizuju takmičenja da pri sastavljanju testova imaju u vidu uzrast i karakteristike učenika, kao i nivo takmičenja, kako se ubuduće ne bi dešavale slične situacije.

Resorno ministarstvo apsolutno podržava održavanje takmičenja, jer je to aktivnost u kojoj i deca i nastavnici ulažu dodatne napore koji su vredni svake podrške i poštovanja, dodaje se u saopštenju.

Uspon
Back to top button