Спорт

Меморијални карате турнир „Светлана Цеца Радојевић“

U čast i znak sećanja na istaknutog sportskog radnika i sportistu Svetlanu Cecu Radojević, u subotu 4. marta u Hali sportova „Student“ u Valjevu biće održan šesti po redu Memorijalni karate turnir.

Trener Karate kluba 014 Valjevo Predrag Branković najavio je na konferenciji za novinare šesti po redu, tradicionalni  karate turnir pod nazivom „Valjevo open – Svetlana Ceca Radojević 2017.godine“.

„Turnir će se održati u subotu 4. marta 2017. godine u Hali sportova „Student“ sa početkom u 10 časova. Očekujemo da će toga dana u našem gradu biti praznik karate sporta, s obzirom na činjenicu da je od prošle godine karate postao zvanično i olimpijski sport, tako da će toga dana svi naši sugrađani imati priliku da uživaju u svim lepotama i atraktivnostima koje pruža ovaj sport. Očekujemo dolazak preko 30 ekipa i preko 350, a možda i 400 nastupa, na kojima će se takmičiti najmlađi, uzrasta od poletarca, pionira, kadeta, juniora, mlađih seniora u disciplinama kate i borbe. Naši sugrađani će imati priliku da vide i neke reprezentativne kandidate osvajače balkanskih i evropskih medalja sa nedavno održanog Evropskog prvenstva za mlađe uzraste u Sofiji“, rekao je trener Branković.

Naglasio je da je  Svetlana Ceca Radojević bila istaknuti sportski radnik i svestrani sportista, da je ovo lepa prilika koja je postala tradicija da čuvamo sećanje na nju, tako da je ovo jedan omaž i čast da sačuvamo sećanje na našu sugrađanku koja je dosta toga dala karate sportu i dosta mladih ljudi uvela u taj sport.

„Karate klub 014 Valjevo ove godine se takmiči van konkurencije i kao dobri domaćini prepustićemo prvo mesto u generalnom plasmanu našim gostima, a očekujemo da će iz našeg kluba nastupiti 40 takmičara. Takođe želimo da promovišemo i mlađe takmičare ovoga puta njih desetak. Dosta ima talenata, a  prošla godina je bila jako uspešna za Karate klub 014 Valjevo. Ivana Marković je bila vice šampion Balkana i izabrana je za sportistkinju grada. Milica Ilić takođe je reprezentativac u borbama, Nikolina Đurić u katama, tako da očekujemo dobre rezultate, a očekujemo i da se pojave neki novi potencijalni budući naslednici ovih napred pomenutih takmičara“, rekao je trener Branković.

On je uputio poziv svim sugrađanima da dođu i podrže ovu izuzetno lepu manifestaciju.

izvor:valjevo.rs

Uspon
Back to top button