ВестиКултура

BOGAT PROGRAM I VELIKI USPESI UČENIKA I PROFESORA MUZIČKE ŠKOLE ‘’ŽIVORAD GRBIĆ’’

U protekloj školskoj godini, učenici muzičke  škole ‘’Živorad Grbić’’ osvojili su 241 nagradu na brojnim takmičenjima u zemlji i inostranstvu, potvrdila  je za naš sajt direktorka Suzana Perić.

Na takmičenju pijanista, koje je održano u Rumuniji, Dimitrije Ranisavljević i Tijana Madžarević, osvojili su dve prve nagrade, iz klase profesorke Milice Prodanović.

Još jedan značajan uspeh učenika na međunarodnim smotrama, ostvaren je u Italiji, gde je Marija Obradović mlada flautistkinja u klasi Aleksandra Burkerta  proglašena za najbolju u svojoj kategoriji.

muzicka-sl-2-696x347

Festival horova održan u našem gradu u organizaciji Muzičke škole, okupio 25 horova iz naše zemlje svih uzrasta i imao izuzetan odjek među srpskom kulturnom javnosti.

Direktorka  valjevske  Muzičke škole  izrazila je zadovoljstvo  što  je Međunarodni festival gudača – ‘’Zlatne stepenice’’ izazvao  veliko interesovanje učesnika iz Makedonije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine. Učešće  je  uzelo  125  učenika i studenata , a ocenjivao ih je akademski žiri na čelu sa nedavno preminulim doajenom violinske pedagogije profesorom Dejanom Mihailovićem. Manifestacija je  finansijski podržana od  Ambasade Holandije u Srbiji, jer je prepoznata kao  istinska vrednost sa ciljem demetropolizacije kulture na  čemu instistira i Evropska Unija.

muzicka-zlatne-svtepenice

Realizovane manifestacije biće nastavljene i u ovoj školskoj godini, uz već tradicionalno takmičenje gitarista Vartom i  Međunarodni festival flautista –  Tahir Kulenović.

Suzana Perić  najavljuje dinamičan septembar. Od 22.-25. u planu je gostovanje u Velenju, povodom proslave Dana grada gde će učenici i profesori u  saradnji sa Petom osnovnom školom prirediti dva koncerta. U okviru programa,  nastupaće gudački orkestar Feniks, koji je naš grad i školu, već predstavljao u Nemačkoj na proslavi Dana kraljevine Holandije uz talentovanu  flautistkinju Anicu Mićić  , violinistkinju Anu Krunić i Dijanu Pavlović na violončelu.

muzicko zabaviste

Do kraja meseca, biće organizovana promocija dodatnih programa Muzičkog zabavišta i pripremnog razreda, koji su predviđeni za decu predškolskog uzrasta a početak rada planiran je u oktobru .

“Za sam kraj septembra ili eventualno prvu nedelju oktobra planiran je koncert dobrodošlice za đake prvake na kome će zasvirati profesori muzičke škole i  na najlepši mogući način prezentovati sve ono što mi  učimo, oko čega se trudimo i čemu smo profesionalni život posvetili, jer verujemo da upravo predstavljanje profesora škole na najbolji mogući način dokazuje taj muzički identitet, odnosno profesionalni identitet same škole”, naglasila je Suzana Perić.

preuzeto sa VaO14

Uspon
Back to top button