ВестиСпорт

Бојан Ђурђевић вицешампион Србије

Млади рвач ваљевске Младости, Бојан Ђурђевић, освојио је друго место на Првенству државе за старије пионире у грчко – римском стилу одржаном у Кањижи. Он је у категорији до 70 килограма заустављен тек у финалу, а бољи је био Угљеша Гајић из шабачког Витеза. До финалног меча, Ђурђевић је успео да победи Мартона из сомборског Радничког и Молнара, представника домаћина Потисја. Ђурђевић је овом медаљом наставио низ успеха, пошто је прошле године у истом узрасту освојио бронзу на државном првенству у грчко-римском стилу, односно сребро у слободном стилу, а као члан репрезентације Србије на Првенству Балкана био је трећи у слободном стилу.

Од рвача ваљевске Младости наступио је и Виктор Лукић у категорији до 52 кг, коме је ово прва година наступа у узрасту старијих пионира, те је поражен од искуснијих противника и остао је без пласмана.

Рвачи Младости након овог успеха дошли су до пете државне медаље у овој сезони, а државна првенства их очекују све до краја јуна. Циљ клуба, по речима чланова стручног штаба, је надмашити сјајан резултат из прошле сезоне када је освојено 19 државних медаља.

Uspon
Back to top button