Вести

Broj poginulih porastao na 39, povređeno 16

U blizini Ðenove, grada na severu Italije, urušio se nadvožnjak koji čini deo auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmera.Vučić uputio saučešće Matareli povodom nesreće kod Đenove

Francusko Ministarstvo inostranih poslova je saopštilo da je među žrtvama troje francuskih državljana, i izrazilo je saučešće porodicama, prenosi agencija AP.

Ministarstvo, međutim, nije objavilo njihov identitet.

Lokalni mediji javljaju da se radi o dve mlade žene i o muškarcu iz Tuluza koji su putovali u Italiju na jedan muzički festival.

Nadvožnjak se iznenada juče, tokom snažnog nevremena, urušio usled čega su desetine vozila propale kroz pukotine, 50 metara ispod nivoa puta.

Italijanski ministar za saobraćaj Danilo Tonineli, koji je posetio mesto nesreće, rekao je da će operator mosta, Autostrade, morati da učestvuje u troškovima rekonstrukcije, kao i da će platiti visoku kaznu. Iz Autostrade poručuju da su, pre katastrofe, sproveli sve kontrole na strukturi mosta, „oslanjajući se na kompanije i institucije koji su svetski lideri u testiranju i inspekciji“.

Državni radio je izvestio da je među povređenima žena koja je usled požara koji je izbio u njenom domu na koji se konstrukcija obrušila, zadobila trovanje ugljen-monoksidom, kao i vozač kamiona iz Češke koji je zadobio povrede grudnog koša.

Agencija napominje da su mnogi žitelji Ðenove govorili da je ovaj nadvožnjak trebalo da bude ojačan.

Tragedija velikih razmera

U blizini Ðenove, grada na severu Italije,  urušio se  nadvožnjak koji čini deo auto-puta, a zvaničnici tvrde da ima više mrtvih i da je moguća tragedija ogromnih razmera.

Broj žrtava u rušenju nadvožnjaka u blizini Đenove popeo se na 35, javlja Rojters pozivajući se na novinsku agenciju AGI koja je citirala zamenika italijanskog premijera Matea Salvinija.

Kako Rojters prenosi, ministar saobraćaja Danilo Tonineli je upozorio da je ovo verovatno „ogromna tragedija“.

Italijanska novinska agencija Adnkronos je izvestila da je šef lokalne zdravstvene ustaniove kazao da ima „na desetine mrtvih“, prenosi Rojters.

Lokalna vatrogasna brigada saopštila da će verovatno biti žrtava nakon što se, zbog oluje, urušio nadvožnjak oko 11.30 časova.

https://info24.rs/2018/08/15/broj-poginulih-porastao-na-39-povredeno-16/

Uspon
Back to top button