Вести

Vulin:Vučić preuzeo veliku odgovornost,treba da podeli teret

Ministar odbrane Aleksanadr Vulin kaže da je izašao sa stavom da je za razgraničenje između Srba i Albanaca, jer smatra da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na sebe preuzeo veliku odgovornost i da treba da podeli taj teret.

On kaže da je Vučić imao hrabrosti da se upusti „u nešto što niko pre njega nije hteo“, da je preveliku odgovornost preuzeo na sebe i da će sve negativne stvari da se fokusiraju na njega.

Dodaje da predsednik treba da kaže da ima partijske kolege, Vladu, Skupštinu i da svi treba da zauzmu stav po tom pitanju.

„Zato sam izašao sa stavom da sam za razgraničenje jer smatram da svako od nas u političkom životu treba da preuzme deo odgovornosti za ono što misli i radi. Mislim da Vučić dopušta da se sva mržnja, sva odgovornost, sve negativne stvari fokusiraju samo na njega i njegovu porodicu“, rekao je Vulin za TV Pink.

On je rekao da je Vučić mogao da se ne petlja u pitanje Kosova i da je mogao da kaže da je to nešto što se desilo pre više vekova, rešiće buduće generacije.

Komentarišući izjavu Angele Merkel da nema promene granica na Zapadnom Balkanu , on je rekao da to nije ništa novo, da je Nemačka jedan od glavnih promotera nezavisnosti Kosova i jedna od najsnažnijih država koja podržava kosovsku nezavisnost uz SAD, Veliku Britaniju, Francusku.

Upitan za tvit koji je objavio lider Dveri Boško Obradović u kojem je pozvao Vojsku i policiju da uhapse Aleksandra Vučića zbog toga što je rekao da je za razgraničenje s Albancima, on je rekao da je to poziv na državni udar i da pravosuđe treba da reaguje.

Podseća da je u Grčkoj poslanik Zlatne zore, profašističke partije, izašao za skupštinsku govornicu i zatražio hapšenje premijera Aleksisa Ciprasa, ministra odbrane zbog dogovora oko imena Makedonije i da je uhapšen već sutradan.

„Kod nas nema veze, možete da pozovete na državni udar i ništa. Ako nije dozvoljeno tako nešto, gde je kazna za to. Bojim se da je i tu politika u pitanju“, rekao je Vulin.

Kako kaže, opoziciju u Srbiji, nevladine organizacije, ali i pojedine ljude iz crkve poput Save Janjića spaja mržnja prema Vučiću, ali i borba za nezavisno i celovito Kosovo, kako ne bi došlo do razgraničenja i bilo čega što će uznemiriti kosovsku nezavisnost.

https://info24.rs/2018/08/15/vulinvucic-preuzeo-veliku-odgovornosttreba-da-podeli-teret/

Uspon
Back to top button