Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Privreda

BUDUĆI VOJNOINDUSTRIJSKI INŽENJERI U KRUŠIKU

Studenti Vojnoindustrijskog inženjerstva sa Fakulteta inženjerskih nauka univerziteta u Kragujevcu studijskim programom vrše posete preduzećima koja se bave proizvodnjom iz oblasti odbrambene industrije. Cilj nastavne posete bio je upoznavanje HK „Krušik” a.d. sa istorijatom, organizacionom strukturom, tehnološkim procesima proizvodnje i proizvodnim asortimanom.
Poseta je realizovana 29.11.2019. prema planu koji je dogovoren sa predstavnicima kompanije, koji su ujedno bili i domaćini studentima i njihovim profesorima.
Uvodni deo realizovan je u Sali za sastanke Upravne zgrade, gde su profesore i njihove studente primili i pozdravili puk. Veljko Petrović, predsednik Nadzornog odbora i Vladan Lukić, generalni direktor HK „Krušik” a.d. Predstavnici fabrike zaduženi za realizaciju njihove nastavne posete upoznali su ih sa zadatim ciljevima, istorijatom kompanije, proizvodnim programom, tehnološkim mogućnostima i razvojnim planovima u narednih 5 godina. Nakon toga izvršen je obilazak izložbenog prostora, gde su budući vojnoindustrijski inženjeri mogli uživo da vide odbrambena sredstva koja se nalaze u proizvodnom programu i koja su u fazi razvoja.
Završni deo posete je realizovan obilaskom i prezentacijom pogona različitih tehnologija u kojima se vrši izrada elemenata i završna finalizacija proizvoda iz oblasti odbrambene industrije.
Većina ovih studenata po završetku školovanja zaposliće se u preduzećima odbrambene industrije Srbije i nadamo se da će uspešno zameniti starije kolege koji za nekoliko godina odlaze u zasluženu penziju.
Na kraju su se gosti zahvalili na gostoljubivosti, kvalitetno prezentiranoj delatnosti naše kompanije i zadovoljno nastavili put po zadatom programu.

VI.ING_19

Oznake
Back to top button
Close
Close
%d bloggers like this:
Click to listen highlighted text!