ВестиХроника

Циркус у Центру за културу

Таман када смо поверовали да је народу довољно циркуса, ријалитија са моћних телевизија, циркузаната свакакве врсте, ових дана у Ваљеву се после краће паузе опет појавио циркус за који многи не знају одакле је. Свој програм изводи, скоро да се не верује, у Центру за културу нудећи намученом народу све и свашта, уз позамашну цену улазница. И то се догађа по ко зна који пут, као да народ Ваљева живи у некаквој џунгли, примитиван и неписмен, вероватно све као увод за предстојећу изборну кампању. Оглашавају се организатори по улицама Ваљева и суседним насељима из једног дотрајалог комбија, уз снажну музику и крештање неких животиња, како током дана тако и увече.

Крајње је време да се бар неко од надлежних у граду позабави овим питањем и стане на пут овој појави својом одлуком о јавном реду и миру или на неки други начин. Као да Ваљево нема друге могућности за рекламирање оваквих „културних“ садржаја. Многи градови у Србији и околини су одавно овакве оглашиваче уклонили са улица и из насеља и препоручили им да за то користе рекламне просторе на радио – станицама, на локалној телевизији, билбордима или на паноима. Ако ништа друго, нека се садашње гостовање и увођење реда санкционише путем наплате коришћења јавног простора, а наплаћени новац усмери у хуманитарне сврхе или развој културе.

Ваљево је још пре неколико година успело да се ослободи „мечкара“, па чак и сточних и народних вашара у центру града и сличне „забаве“. Дирљиво, у најмању руку звучи позив да циркус гостује у Центру за културу, иако у Ваљеву и околини има на десетине слободног простора, узмимо само задружне домове зарасле у коров, на пример.

Можда ће неко рећи да нико никога не тера да иде у циркус. То је тачно, али ако Ваљево хоће да буде град или бар културни центар са својом Модерном галеријом , Народним музејом, Библиотеком и другим институцијама, ово што се сада догађа никоме не иде у прилог. Питамо, колико су представници Града Ваљева у Центру за културу дали своју сагласност на овакво организовање забаве и њихов програм. Зар се народне паре, када се ових дана порески обвезници боре да измире сваки динар дуга, могу трошити на овај начин!

Uspon

3 Komrntara

  1. Iskopirali ste portal 24 možete da budete malo originalniji ako imate tim ljudu oko sebe

    1. Komentar nije na mestu, sajt je originalan, tekstovi autorski i kvalitetni, vidi se da je sjajna ekipa u pitanju, a da se tekstovi bave aktuelnim vestima iz jednog drugacijeg (realnijeg) ugla! Svaka cast, samo ovako nastavite!

  2. Nije Ni cudo CEO grad je cirku,jedva cekam izbore da vidimo ko ce da pobedi!

Back to top button