Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiHronika

Cirkus u Centru za kulturu

Taman kada smo poverovali da je narodu dovoljno cirkusa, rijalitija sa moćnih televizija, cirkuzanata svakakve vrste, ovih dana u Valjevu se posle kraće pauze opet pojavio cirkus za koji mnogi ne znaju odakle je. Svoj program izvodi, skoro da se ne veruje, u Centru za kulturu nudeći namučenom narodu sve i svašta, uz pozamašnu cenu ulaznica. I to se događa po ko zna koji put, kao da narod Valjeva živi u nekakvoj džungli, primitivan i nepismen, verovatno sve kao uvod za predstojeću izbornu kampanju. Oglašavaju se organizatori po ulicama Valjeva i susednim naseljima iz jednog dotrajalog kombija, uz snažnu muziku i kreštanje nekih životinja, kako tokom dana tako i uveče.

Krajnje je vreme da se bar neko od nadležnih u gradu pozabavi ovim pitanjem i stane na put ovoj pojavi svojom odlukom o javnom redu i miru ili na neki drugi način. Kao da Valjevo nema druge mogućnosti za reklamiranje ovakvih „kulturnih“ sadržaja. Mnogi gradovi u Srbiji i okolini su odavno ovakve oglašivače uklonili sa ulica i iz naselja i preporučili im da za to koriste reklamne prostore na radio – stanicama, na lokalnoj televiziji, bilbordima ili na panoima. Ako ništa drugo, neka se sadašnje gostovanje i uvođenje reda sankcioniše putem naplate korišćenja javnog prostora, a naplaćeni novac usmeri u humanitarne svrhe ili razvoj kulture.

Valjevo je još pre nekoliko godina uspelo da se oslobodi „mečkara“, pa čak i stočnih i narodnih vašara u centru grada i slične „zabave“. Dirljivo, u najmanju ruku zvuči poziv da cirkus gostuje u Centru za kulturu, iako u Valjevu i okolini ima na desetine slobodnog prostora, uzmimo samo zadružne domove zarasle u korov, na primer.

Možda će neko reći da niko nikoga ne tera da ide u cirkus. To je tačno, ali ako Valjevo hoće da bude grad ili bar kulturni centar sa svojom Modernom galerijom , Narodnim muzejom, Bibliotekom i drugim institucijama, ovo što se sada događa nikome ne ide u prilog. Pitamo, koliko su predstavnici Grada Valjeva u Centru za kulturu dali svoju saglasnost na ovakvo organizovanje zabave i njihov program. Zar se narodne pare, kada se ovih dana poreski obveznici bore da izmire svaki dinar duga, mogu trošiti na ovaj način!

Uspon

3 Komrntara

  1. Iskopirali ste portal 24 možete da budete malo originalniji ako imate tim ljudu oko sebe

    1. Komentar nije na mestu, sajt je originalan, tekstovi autorski i kvalitetni, vidi se da je sjajna ekipa u pitanju, a da se tekstovi bave aktuelnim vestima iz jednog drugacijeg (realnijeg) ugla! Svaka cast, samo ovako nastavite!

  2. Nije Ni cudo CEO grad je cirku,jedva cekam izbore da vidimo ko ce da pobedi!

Back to top button
Click to listen highlighted text!