Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Dan kada je od NATO bombi poginula Milka Krunić iz Jasenice

NATO bombe bačene na kuću Miroljuba Krunića u valjevskiom naselju Jasenica, 18. maja 1999. godine, usmrtile su Miroljubovu majku Milku, tada staru 70 godina. Sam Miroljub bio je teško ranjen: imao je tri preloma noge i povrede lica, zbog čega je 17 dana proveo u bolnici.

Predstavnici Gradskog odbora Nove Srbije, mr Predrag Vuletić i kandidat za odbornika Jovan Pajić, posetili su juče Miroljuba Krunića, koji je dugogodišnji član Nove Srbije i predsednik Mesnog odbora u Jasenici.

Direkcija za otklanjanje posledica zemljotresa izgradila je novu kuću za Miroljuba Krunića. Ali kuća još uvek nije legalizovana, jer je zagubljena neophodna dokumentacija za taj postupak. Dokumentacija bi trebalo da se nalazi u gradskoj Direkciji za urbanizam i izgradnju, ali je tu nema. Zbog toga što kuća nije legalizovana, Miroljubu Kruniću je jedno vreme, pre nekoliko meseci, bila isključena struja.

Milka Krunić je jedna od tri poginule osobe na teritoriji opštine Valjevo u vreme NATO bombardovanja, a njen sin Miroljub, jedan od 150 teže i lakše povređenih građana.

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!