Вести

Дан када је од НАТО бомби погинула Милка Крунић из Јасенице

НАТО бомбе бачене на кућу Мирољуба Крунића у ваљевскиом насељу Јасеница, 18. маја 1999. године, усмртиле су Мирољубову мајку Милку, тада стару 70 година. Сам Мирољуб био је тешко рањен: имао је три прелома ноге и повреде лица, због чега је 17 дана провео у болници.

Представници Градског одбора Нове Србије, мр Предраг Вулетић и кандидат за одборника Јован Пајић, посетили су јуче Мирољуба Крунића, који је дугогодишњи члан Нове Србије и председник Месног одбора у Јасеници.

Дирекција за отклањање последица земљотреса изградила је нову кућу за Мирољуба Крунића. Али кућа још увек није легализована, јер је загубљена неопходна документација за тај поступак. Документација би требало да се налази у градској Дирекцији за урбанизам и изградњу, али је ту нема. Због тога што кућа није легализована, Мирољубу Крунићу је једно време, пре неколико месеци, била искључена струја.

Милка Крунић је једна од три погинуле особе на територији општине Ваљево у време НАТО бомбардовања, а њен син Мирољуб, један од 150 теже и лакше повређених грађана.

Uspon
Back to top button