ВестиПолитика

Дарко Глишић за VА1.info: „Први најзад мора бити први!“

– Судећи по резултатима, очигледно је да оптимизам није био без основа. Избори у Ваљеву су потврдили подршку политици рада, одговорности и поштења, Српској напредној странци. Ја сам веровао и у нашег кандидата за градоначелника, др Слободана Гвозденовића, иако су се сви удружили против њега, а посебно је била велика хајка дела медија, све са циљем да га што више ољагају, са крајњим циљем да унизе његов резултат. Због свега тога сам срећан што је успео да направи натполовичну већину. Да ли ће успети да испуни очекивања као градоначелник Ваљева, запитао се Глишић, видећемо. На нама је да му помогнемо, али највећи део терета и потпуна одговорност је на њему. Добра ствар за Ваљево је што је смањен број листа које улазе у парламент, што ће, по мом мишљењу омогућити да се створи политичка стабилност у Ваљеву, која треба да да и конкретне резултате, изјавио је за VA1.info Дарко Глишић, координатор СНС-а за западну Србију.

Овако говорим због тога што су се овде често скупштинска заседања претварала у вашар и циркус, било је спрдања на рачун Скупштине, овде је у недостатак хумористичког или неког другог програма, попуњавала ваљевска скупштина. Зато је добро што су отпале те листе које су биле аутори простачког садржаја који се преносио на рад парламента, по чему је, нажалост, Ваљево било препознатњиво по целој Србији. Радујем се што су грађани Ваљева, додао је Глишић, у овим изборима показали висок степен одговорности и определили се за оне који могу донети стабилност, који бар за почетак може да им покаже стабилнији пут у будућност. То је оптимизам за кратко време, а иза тога морају да дођу резултати. Без тога, поверење може брзо да се изгуби.

Нарочито је добро, додаје у разговоу Глишић, што нису прошле разне листе које праве појединци и покрети. Они имају само за циљ да остваре свој лични интерес, да „намире“ себе и своје пајташе. То је многим општинама у Србији, па и у Ваљеву, био камен око врата. Овога пута, изборни профитери нису прошли!

Коначно, закључује Глишић говорећи за  VA1.info, Ваљево је на овим изборима направило корак напред, а колико ће он бити довољан остаје да се види. Не треба се, међутим, заносити питањем већине или мањине, јер је то однос поверења, а такав смо пример имали у Ваљеву у претходним изборима, када се коалиција СПС – СНС распала. Зато је мој савет Гвозденовићу да разговара са свима, јер нема право да свој изборни резултат ставља изнаде осталих, а све то зарад будућности. Мој је савет да прво разговара са листом СПС-а, који је освојио чак 18 мандата, што се мора поштовати. То треба да донесе мир што се тиче политике, јер нису сви најбољи људи само у једној странци.

Све у свему, поручио је Глишић, најодговорнији је онај ко је први, и најзаслужнији је за сваки успех, али и неуспех, и ту изговора не сме бити, да ли је неко надлежан или није. Ваљево мора исправити накарадно конципирану политику у којој до сада први никада није први, већ увек други који се налазе на другим функцијама. Сада у Ваљеву први мора бити први, и не сме да постоји два колосека. Мора да постоји један колосек, и њиме морају сви да газе, први напред, а сви остали за њим, ако желе да остваре оно што су народу који им је указао поверење обећали.

 

 

 

Uspon
Back to top button