Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
VestiPolitika

Darko Glišić za VA1.info: “Prvi najzad mora biti prvi!”

– Sudeći po rezultatima, očigledno je da optimizam nije bio bez osnova. Izbori u Valjevu su potvrdili podršku politici rada, odgovornosti i poštenja, Srpskoj naprednoj stranci. Ja sam verovao i u našeg kandidata za gradonačelnika, dr Slobodana Gvozdenovića, iako su se svi udružili protiv njega, a posebno je bila velika hajka dela medija, sve sa ciljem da ga što više oljagaju, sa krajnjim ciljem da unize njegov rezultat. Zbog svega toga sam srećan što je uspeo da napravi natpolovičnu većinu. Da li će uspeti da ispuni očekivanja kao gradonačelnik Valjeva, zapitao se Glišić, videćemo. Na nama je da mu pomognemo, ali najveći deo tereta i potpuna odgovornost je na njemu. Dobra stvar za Valjevo je što je smanjen broj lista koje ulaze u parlament, što će, po mom mišljenju omogućiti da se stvori politička stabilnost u Valjevu, koja treba da da i konkretne rezultate, izjavio je za VA1.info Darko Glišić, koordinator SNS-a za zapadnu Srbiju.

Ovako govorim zbog toga što su se ovde često skupštinska zasedanja pretvarala u vašar i cirkus, bilo je sprdanja na račun Skupštine, ovde je u nedostatak humorističkog ili nekog drugog programa, popunjavala valjevska skupština. Zato je dobro što su otpale te liste koje su bile autori prostačkog sadržaja koji se prenosio na rad parlamenta, po čemu je, nažalost, Valjevo bilo prepoznatnjivo po celoj Srbiji. Radujem se što su građani Valjeva, dodao je Glišić, u ovim izborima pokazali visok stepen odgovornosti i opredelili se za one koji mogu doneti stabilnost, koji bar za početak može da im pokaže stabilniji put u budućnost. To je optimizam za kratko vreme, a iza toga moraju da dođu rezultati. Bez toga, poverenje može brzo da se izgubi.

Naročito je dobro, dodaje u razgovou Glišić, što nisu prošle razne liste koje prave pojedinci i pokreti. Oni imaju samo za cilj da ostvare svoj lični interes, da “namire” sebe i svoje pajtaše. To je mnogim opštinama u Srbiji, pa i u Valjevu, bio kamen oko vrata. Ovoga puta, izborni profiteri nisu prošli!

Konačno, zaključuje Glišić govoreći za  VA1.info, Valjevo je na ovim izborima napravilo korak napred, a koliko će on biti dovoljan ostaje da se vidi. Ne treba se, međutim, zanositi pitanjem većine ili manjine, jer je to odnos poverenja, a takav smo primer imali u Valjevu u prethodnim izborima, kada se koalicija SPS – SNS raspala. Zato je moj savet Gvozdenoviću da razgovara sa svima, jer nema pravo da svoj izborni rezultat stavlja iznade ostalih, a sve to zarad budućnosti. Moj je savet da prvo razgovara sa listom SPS-a, koji je osvojio čak 18 mandata, što se mora poštovati. To treba da donese mir što se tiče politike, jer nisu svi najbolji ljudi samo u jednoj stranci.

Sve u svemu, poručio je Glišić, najodgovorniji je onaj ko je prvi, i najzaslužniji je za svaki uspeh, ali i neuspeh, i tu izgovora ne sme biti, da li je neko nadležan ili nije. Valjevo mora ispraviti nakaradno koncipiranu politiku u kojoj do sada prvi nikada nije prvi, već uvek drugi koji se nalaze na drugim funkcijama. Sada u Valjevu prvi mora biti prvi, i ne sme da postoji dva koloseka. Mora da postoji jedan kolosek, i njime moraju svi da gaze, prvi napred, a svi ostali za njim, ako žele da ostvare ono što su narodu koji im je ukazao poverenje obećali.

 

 

 

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!