Dobrodošli na Va1.info   Click to listen highlighted text! Dobrodošli na Va1.info
Vesti

Deca palih boraca bez plaćanja školovanja

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Vlada potpisala sporazume sa više od 37 visokoškolskih ustanova, koji predviđaju da deca palih boraca više ne moraju da plaćaju školovanje.

Vulin je juče, na Saboru Saveza boračkih organizacija Srbije, istakao da je Vlada po prvi put istinski obratila pažnju na probleme boraca i njihovih porodica, dodavši da su uvedene i brojne subvencije za zapošljavanje.

Država se ponosi svojim ratnicima, njihovom borbom i ljubavi prema svojoj zemlji, naveo je on i dodao da Srbija zato obeležava svaki važan datum iz svoje istorije.

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović istakao je da su, pored sporazuma koji su potpisani sa fakultetima, zaključeni i ugovori i sa privatnim kompanijama, što pokazuje da se menja odnos prema ljudima koji su branili svoju zemlju.

On je podsetio na to da je 2015. godine izdvojeno približno 10 miliona dinara za banjsko lečenje ratnih vojnih invalida, da je slična suma obezbeđena i prošle godine, dok su u ovoj godini sredstava za tu namenu više nego dvostruko uvećana.

Skupu je prisustvovao i ministar odbrane Zoran Đorđević.

http://www.srbija.gov.rs/

Uspon
Back to top button
Click to listen highlighted text!