Вести

Две нове изолете за Одсек неонатологије

U narednih mesec dana Odsek neonatologije, Službe ginekologije, OB Valjevo, dobiće dve nove izolete. Izolete C2000, proizvođač firma “Drager”, predstavljaju noviji tip uređaja i značajne su za Odsek jer i dosadašnjih 6 inkubatora gotovo da imaju popunjenost 100% sve vreme.
Kao posebni primeri dobre društvene odgovornosti ovoga puta istakle su se dva preduzeća „Europrom“ i „ Podgorina Frucht“ iz Osečine, koja su se odazvala da pomognu nabavku nove opreme za najosetljiviji deo populacije, tek rođene bebe.
Odsek neonatologije raspolaže sa 6 izoleta. Dve izolete su od ranije dobijene akcijama Fonda B92, jednu izoletu je 2005. poklonila lekar pedijatar, a tri uređaja su u Odsek stigla zahvaljujući angažovanju Caritasa. Odsek poseduje i dve transportne izolete, ali su one već godinama u funkciji.
Izolete koje su ovaj put donirane zahvaljujući društveno veoma odgovornim preduzećima, predstavljaju noviji tip uređaja i veoma su značajne za prevremeno rođenu ili decu sa nekim problemom na rođenju tako da im pomažu u prvim satima života. Uprava Opšte bolnice Valjevo veoma je zahvalna svima koji prepoznaju potrebe i pomažu za stvaranje boljih uslova za lečenje.

Uspon
Back to top button